Журналистите излизат на протест срещу заплахите и ултиматумите, поставени от

...
Журналистите излизат на протест срещу заплахите и ултиматумите, поставени от
Коментари Харесай

Журналисти на протест заради ултиматума на Валери Симеонов

Журналистите излизат на митинг против заканите и ултиматумите, сложени от най-високо равнище в страната.

" По-добре празни столове, в сравнение с празни въпроси! Не одобряваме ултиматуми! Не на войната против медиите! Не ни е боязън, че столовете ни ще останат празни и няма да се поддадем на натиска да задаваме празни, комфортни въпроси ", пишат в особено основаното събитие за митинга в обществената мрежа Фейсбук от Асоциацията на европейските публицисти в България.

Проявата е оповестена за сряда (11 октомври) от 09:00 часа пред Министерски съвет.

В навечерието на българското председателство на Европейски Съюз, медиите в страната получиха ултиматум. Той им бе изпратен от Пресслужбата на Министерски съвет. Ултиматуми се връчват преди оповестяване на война.

В случая това се прави от най-високата инстанция, представляваща изпълнителната власт. Изпратеното по този метод не може да бъде одобрявано за персонално мнение на Валери Симеонов, а е публична позиция на страната, която намерено застава против най-големите медии в страната. Подобен акт е без казус в българската история. В нито един интервал държавното управление не си е разрешавало да дава ултиматуми на медиите в България ", пишат още уредниците.

Припомняме, че вицепремиерът Валери Симеонов даде период на bTV, Нова телевизия, БНР и Българска национална телевизия да му се извинят
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР