Журналисти обвиниха компанията Tesla в манипулации с данни за пробега

...
Журналисти обвиниха компанията Tesla в манипулации с данни за пробега
Коментари Харесай

Tesla сериозно послъгва за пробега на своите коли

Журналисти упрекнаха компанията Tesla в операции с данни за пробега на електрическите ѝ коли. Според тях американският производител употребява няколко трика едновременно, с цел да фалшифицира данните за пробега.

По информация на Ройтерс, следствието потвърждава, че Tesla употребява цикъла EPA, с цел да мери пробега на своите електрически транспортни средства. Журналистите считат, че специалистите съзнателно вършат тези измами.

Още преди няколко години Tesla почнала да преувеличава самостоятелния пробег на доста от своите електрически транспортни средства. За задачата е написан логаритъм за регистрирания пробег, който демонстрира на водачите " оптимистични " оценки.

Интересно е, че когато зарядът на батерията падне под 10%, колите към момента могат да изминат десетки километри. Това основава усещането, че електрическите коли на Tesla могат да надвишават декларирания пробег.

Журналистите настояват, че сходна самодейност е пристигнала персонално от изпълнителния шеф Илон Мъск. Именно той желае електрическите коли на Tesla да наподобяват по-добри на фона на съперниците.

Експертите обаче вършат извънредно прецизна оценка на действителния пробег на електрическите автомобили Tesla, като резултатът се оказа много неприятен. Оказва се, че електрическите коли Tesla изминават приблизително с 40% по-малко от заявения пробег.

Име и още нещо. Този индикатор пада с още 15% през зимата. Досега Tesla не е дала отговор на изказванията на това следствие. Журналистите имат намерение да се извърнат към съда, тъй че производителят да бъде осъден за машинация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР