Журналисти на руската медия Проект са обискирани и арестувани след

...
Журналисти на руската медия Проект са обискирани и арестувани след
Коментари Харесай

Журналисти на независимата медия Проект са арестувани след разследване за шефа на МВР на Русия |

Журналисти на съветската медия " Проект " са обискирани и задържани след публикуването на следствие за шефа на съветското Министерство на вътрешните работи. Това оповестиха от " Проект " в обществените мрежи.

Рано сутринта полицейски чиновници са претърсили дома на основния редактор Роман Баданин,  а по-късно и домът на кореспондента Мария Жолобова. Близо до домът на Жолобова е задържан и зам.-главният редактор Михаил Рубин, който пък е отведен в жилището на родителите си, който също е бил претърсен.

Арестите:

Пред телевизионния канал " Дожд "  Мария Жолобова заяви, че служителите на реда са пристигнали пред дома и още в 7 сутринта, след което е последвало боричкане по вратата и закани, че ще я счупят.

На Бададин и Жолобова са повдигнати обвинявания по наказателно дело за клюка, оповестява съветската редакция на Би Би Си. От " Проект " настояват, че те  са свързани със случая на Иля Трабер и следствието на двамата - " Петербург. Баща и наследник " от 2017 г.  В разследването се твърди, че той е доста непосредствен до Путин. През 2018 година Трабер подава тъжба за клюка.

През деня не беше ясно повдигнати ли са и в случай че да - какви обвинявания на Михаил Рубин. В късния следобяд от " Проект " оповестиха в обществените мрежи, че той е притеглен като очевидец.

На този декор от съветското Министерство на вътрешните работи оповестяват, че арестите и обиските са свързани с делото за клюка. От " Проект " обаче настояват, че същинският претекст е за министъра на вътрешните работи Владимир Колоколцев, чиято втора част е оповестена рано сутринта през днешния ден, само че за публикуването му се знаеше от предния ден.

Разследването

В следствието излиза наяве, че фамилията на вътрешния министър е употребило връзки с съветски държавни чиновници, предприемачи и хора от мафията, чрез които са натрупали голямо положение. Според следствието синът на Колоколцев има парцел за над 16,6 млн. $ наоколо до Москва, племенникът му пък има къща в първокласен квартал за над 2,7 млн. $, която е добита през 2012 година, като по това време Колоколцев към този момент е във властта. 

Данните от следствието сочат още, че притежаваните от вътрешния министър парцели са скрити в държавни бази данни.

Други забавни разкрития потвърждават, че Колоколцев може да е бил обвързван с мафиотски босове от 90-те години като Павел Задорин - съосновател на компания за търговия с алкохолни питиета, а през 90-те обвинен в дело за грабежи, закани и принуждение, и Лев Черепов, обвързван с проведената незаконна група в Измайлово.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР