Журналистът Юлияна Велчева предупреди, че Добрич е пред хуманитарна криза

...
Журналистът Юлияна Велчева предупреди, че Добрич е пред хуманитарна криза
Коментари Харесай

Журналист: Добрич е пред хуманитарна криза!

 Журналистът Юлияна Велчева предизвести, че Добрич е пред филантропична рецесия поради бързо възходящия брой на инфектирани с новия ковид. 

" SOS

Уважаеми господин министър председател, уважаеми членове на Министерския съвет, уважаеми господин здравен министър, уважаеми членове на Националния действен щаб, уважаеми представители на съсловните организации, уважаеми депутати!

С паника оповестявам, че град Добрич е пред филантропична рецесия. Заразата от ковид пораства като лавина, ограничения за пресичането ѝ липсват, а поради управническа отпадналост единствената болница в града към този момент не е в положение нито да поема болните, нито да ги лекува.

В МБАЛ – Добрич към този момент няма инфекциозно поделение – последният инфекционист напусна преди два месеца. Болест повали и двамата пулмолози. В момента над 30-те приети в болница пациенти с Ковид се лекуват от двама гастроентеролози, които признават, че не могат да се оправят без консулт със експерт. Такъв липсва и на процедура ковидболните не могат да бъдат обгрижвани съответно. Гастроентеритите също не могат да бъдат лекувани, тъй като експертите се занимават с Ковид. Лекари не престават да напущат, а управлението на МБАЛ е в непрестанен спор с малцината останали. По самопризнание на самите медици, нищожният медицински личен състав в болничното заведение има запас да издържи до края на месеца. И завършва!

А инфекцията се популяризира дифузно и със скорост, пораства безусловно с часове. Към 10 август позитивните в Добричка област са 463, като 99 % от тях са от град Добрич. Само през почивните дни, когато тестванията са минимални, инфектираните в Добрич бяха 47, от които петима на медици. Областният шеф, както и цялото му семейство, също са повалени от ковид. А двамата умряли в страната през последното денонощие са добричлии.

Една от аргументите за стремглавото разгръщане на епидемията е невъзможната нечистотия и отпадъци, в които е заседнал градът. Улиците са с многогодишна тиня, маршрутките от градския превоз са нечисти и не се дезинфекцират, съгласно съгражданите ми. А мръсотията е съвършената хранителна среда за вируса.

Друга причина е неналичието на надзор. Противоепидемичните ограничения всеобщо не се съблюдават, санкционирани няма. Валят сигнали, че инфектирани и карантинирани непрекъснато посрещат посетители. А активността на общината е ориентирана главно към копипействане на заповедите на здравния министър.

От комплексната безнаказаност и немара обаче страдаме ние, жителите. Наложително е НОЩ да посвети съвещание на казуса в Добрич и да начертае ограничения за излизане от рецесията.

Уважаеми господин здравен министър, по време на визитата Ви на следващия ден (днес - б.р.) в МБАЛ-Добрич, ще чуете разнообразни официални решения, от които би трябвало да се абстрахирате. Болницата в Добрич е в сериозно положение и към този момент не е задоволително заведението просто да получи командировани експерти. Необходима е и логистика и всекидневен надзор.

Уважаеми господин министър председател, уважаеми министри! Ако болничното заведение в Добрич се разпадне, градът ще бъде закрит! Имаме потребност от вашето подпомагане, с цел да бъде избавен Добрич от крах.

Пиша от свое име, само че ви убеждавам, че имам поддръжката на стотици съграждани.

Юлияна Велчева, публицист, подсилен от лекари на лимита на опциите си... "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР