Журналистът Светла Петрова се изказа критично към мерките срещу коронавируса

...
Журналистът Светла Петрова се изказа критично към мерките срещу коронавируса
Коментари Харесай

Светла Петрова: Част от мерките бяха малоумни. Това беше експеримент. Може ли Бойко Борисов да ме спаси повече от Господ?

Журналистът Светла Петрова се изрече сериозно към ограниченията против ковид у нас. Тя бе посетител в предаването " Крум Савов Live " по " 7/8 ТВ ".

" Истината е, че има доста въпросителни за тази по този начин наречена зараза и по този начин наречена пандемия. Ами в случай че нямаше медии, по какъв начин би протекло всичко това или пък в случай че медиите действаха както преди? Просто нямаше да има такава зараза. Ако се съди и по това, което стана в България - броят на инфектираните, на умрелите, това по никакви стандарти не дава отговор на определението за зараза. В същото време вижте какво стана в Западния свят. Така че не може да има еднопосочно мнение. Но част от ограниченията и възбраните бяха безусловно малоумни. Като това да не вървим в паркове и градини, това просто е отвън всевъзможен коментар ", сподели тя.

" За мен несъмнено такова нещо нямаше. Аз по-скоро съм последовател на другата доктрина - че това беше някакъв опит за това по какъв начин се ръководи света през страха и през тв приемника. И се видя, че този опит беше сполучлив. От тук нататък това нещо може да се повтаря, хората да бъдат манипулирани, тъй като се видя, че актуалният човек, който е вторачен в хедонизма си, в заниманието си, доста се опасява това да не му бъде отнето. Когато го заплаши такова нещо той е подготвен да се затвори. Всеки си поема отговорността за живота, а тука се опитваха да ни избавят. Сега може ли Бойко Борисов да ме избави повече от Господ? Забраниха ми да отида на Цветница, на Великден в църквата. Това беше една реплика. Те на процедура ги затвориха храмовете. Бяха съвсем празни църквите, тъй като след такова облъчване от медиите хората си останаха у дома. А премиера се тупаше по гърдите, че не ги затворил. Истината е, че в Гърция храмовете ги затвори страната. Няма по какъв начин църквата да затвори храм. Държавата поема отговорността. Но тука нашия човек се уплаши да не би да му пострада имиджа от това или началника от горе да му се скара и по този начин бяха отворени затворените храмове ", безапелационна бе някогашната водеща на предаването " Сеизмограф " по БТВ.

" Тази зараза прикри някои проблеми и кавги в страната, само че краткотрайно. Тъкмо когато пристигна тази зараза беше гръмнала към този момент в нова фаза по този начин наречената барселонска спекулация. Аз върша предаване в уеб страницата на вестник " Сега ". Там ми гостува Георги Георгиев от " Боец ", които са тези, които сезираха испанската прокуратура, и сподели, че те не са спрели да работят и по време на епидемията, че имат нови обстоятелства. И това, което той сподели в моето студио, е, че са открили, че някаква сума, и то обвързвана с европейските фондове, се е превъртяла през компаниите, свързани с този случай, в размер на към 1 милиард лв.. Това е доста повече от 5 милиона лв., нали по този начин? Той твърди, че имат и при тях, разполагат с нови обстоятелства, че вероятно откакто малко се поуталожат нещата, те ще излязат с тази фактология нова ", разяснява още Петрова.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР