Журналистът Сашо Диков занесе акциите на футболен клуб Левски до

...
Журналистът Сашо Диков занесе акциите на футболен клуб Левски до
Коментари Харесай

Премиерът Борисов отказа да приеме акциите на Левски

Журналистът Сашо Диков занесе акциите на футболен клуб " Левски " до постройката на Министерски съвет и изясни, че ги носи на премиера Борисов. Премиерът от своя страна отхвърля да одобри акциите на " Левски ", изясни спортният министър Красен Кралев пред публицистите.

" За да има прекачване на акциите, би трябвало да има предпочитание и от двете страни. Очевидно едната страна не желае да ги получи. Смятаме, че това е опит за политизиране ориста на " Левски ", което не е редно. Няма по какъв начин министър председателят на страната да е притежател на който и да е клуб. Виждаме, че има искащи, които да станат притежатели на акциите. Ако те не потвърдят желанието си, в реда на нещата е акциите да отидат в последователите на клуба. Те са заявявали неведнъж желанието си да вземат ориста на " Левски " в свои ръце ", съобщи Кралев. 

" Това е несериозно отношение към ориста на клуба, само че виновността в това не е на премиера Борисов, а на притежателите на клуба, които вземат решение на кого да джиросат акциите. Редно е ориста на " Левски " да бъде предадена в ръцете на последователите ", добави министърът на спорта.

От прессъобщение, публикувано от " Нове Холдинг " се видя, че са трансферирали " Левски " на Борисов още в петък. Георги Попов джиросал акциите на " Левски " на премиера. 

" Клубът още веднъж е в извънредно тежко финансово положение, подбудено от умишленото и нелегално заличаване на фирмите, осигуряващи издръжката му. Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на " Левски ", който нееднократно е заявявал своята подготвеност да се " погрижи " за тима и да го избави при промяна на собствеността му – господин Бойко Борисов ", споделят от " Нове Холдинг ".

Освен това стана ясно, че Христо Йовов е имал клуба в продължение на цялостен месец.

От атачмънтите сe схваща по какъв начин се е променяла собствеността на клуба през последните години. От тях се обяснява и един подробност, че при започване на предходната година за малко акциите са били благосъстоятелност на някогашния футболист на " Левски " Христо Йовов, който сега е член на ръководството на спортния тотализатор след измененията в хазарта

Бившият футболист на " сините " ги трансферира непосредствено на Божков, който от своя страна ги дава с джиро на колегата си Георги Попов.

Сега Попов трансферира дяловете на Бойко Борисов, а джирото е с дата 8 май - денят, в който предприемачът даде изявление в предаването " Тази заран " по bTV, като приказва за първи път след ареста в Дубай и упрекна премиера в " унищожаването " на " Левски ".

Сашо Диков сподели, че ще върне акциите на представители на " Нове Холдинг ", от където ги е и взел, откакто министър председателят отхвърля да ги одобри.

Съдбата им още веднъж остава неразбираема.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР