Журналистът на "Медуза" Фарида Рустамова получи списък с писмените предложения,

...
Журналистът на "Медуза" Фарида Рустамова получи списък с писмените предложения,
Коментари Харесай

  Стана ясен пълният списък с предложенията на Украйна към Русия 


Журналистът на "Медуза " Фарида Рустамова получи лист с писмените оферти, които украинските договарящи показаха на съветските си сътрудници в Истанбул на 29 март 2022 година

Русия и Украйна не са се съгласили с тези ограничения, само че Москва споделя, че ще изследва и разиска концепциите.
Водещият договарящ на Русия, съветникът на Кремъл Владимир Медински, заключи някои от тези оферти пред публицисти във вторник, до момента в който Рустамова е получила достъп до текста на официалното съобщение, оповестява news. bg.

"Медуза " показва предложенията на Украйна по-долу. Основното предложение на Киев към Русия е "постоянен неутралитет ".

Предложение 1: Украйна се прогласява за неутрална страна, като дава обещание да остане необвързана с каквито и да било блокове и да се въздържа от създаване на нуклеарни оръжия - в подмяна на интернационално правни гаранции.

Възможните държави-гаранти включват Русия, Англия, Китай, Съединените щати, Франция, Турция, Германия, Канада, Италия, Полша и Израел, а други страни също биха били добре пристигнали да се причислят към контракта.

Предложение 2: Тези интернационалните гаранции за сигурност за Украйна няма да се отнасят до Крим, Севастопол или избрани региони на Донбас. Страните по съглашението ще би трябвало да дефинират границите на тези райони или да се спогодят, че всяка страна схваща тези граници по друг метод.

Предложение 3: Украйна дава обещание да не се причислява към никакви военни обединения и да не приема задгранични военни бази или контингенти от войски. Всякакви интернационалните военни учения биха били вероятни единствено със единодушието на държавите-гаранти.

От своя страна тези поръчители удостоверяват желанието си да предизвикват участието на Украйна в Европейския съюз.

Предложение 4: Украйна и държавите-гаранти се съгласяват, че (в случай на експанзия, всякакво въоръжено нахлуване против Украйна или каквато и да е военна интервенция против Украйна) всяка от държавите-гаранти, след незабавни и незабавни взаимни съвещания (които би трябвало да се проведат в границите на три дни) по отношение на упражняването на правото на самостоятелна или групова самозащита (както е прието от член 51 от Устава на ООН) ще даде (в отговор на и въз основа на формален апел от Украйна) помощ на Украйна, като непрекъснато неутрална страна под офанзива.

Тази помощ ще бъде улеснена посредством неотложно осъществяване на такива самостоятелни или взаимни дейности, които може да са нужни, в това число затваряне на въздушното пространство на Украйна, даване на нужното оръжие, потребление на въоръжена мощ за възобновяване и по-късно поддържане на сигурността на Украйна като непрекъснато неутрално положение.

Предложение 5: Всяко такова въоръжено нахлуване (въобще всяка военна операция) и всички подхванати вследствие на това ограничения ще бъдат докладвани неотложно на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Такива ограничения ще престанат, когато Съветът за сигурност на Организация на обединените нации вземе нужните ограничения за възобновяване и поддържане на интернационалния мир и сигурност.

Предложение 6: Прилагане на отбрана против вероятни провокации, съглашението ще контролира механизма за осъществяване на гаранциите за сигурност на Украйна въз основа на резултатите от консултациите сред Украйна и държавите-гаранти.

Предложение 7: Договорът се ползва краткотрайно от датата на подписването му от Украйна и всички или множеството държави-гаранти. Договорът влиза в действие след (1) непрекъснат безпристрастен статут на Украйна е утвърден на народен референдум, (2) въвеждането на съответните промени в Конституцията на Украйна и (3) ратификация в парламентите на Украйна и държавите-гаранти.

Предложение 8: Желанието на страните да разрешат въпроси, свързани с Крим и Севастопол, се ангажират с двустранни договаряния сред Украйна и Русия за интервал от 15 години. Украйна и Русия също се ангажират да не вземат решение тези въпроси с военни средства и да продължат напъните си за дипломатическо разрешаване.

Предложение 9: Страните ще продължат консултациите (с присъединяване на други държави-гаранти) за подготовка и координиране на наредбите на Договора за гаранции за сигурност за Украйна, изискванията за преустановяване на огъня, изтеглянето на войски и други паравоенни формирования, както и отварянето и непрестанно обезпечаване на безвредно функциониращи филантропични коридори, както и продан на мъртви тела и освобождение на военнопленници и интернирани цивилни лица.

Предложение 10: Страните смятат за допустимо провеждането на среща сред президентите на Украйна и Русия за сключване на контракт и/или приемане на политически решения по други оставащи нерешени въпроси. Блиц

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР