Журналистът на американския в. Уолстрийт джърнъл Еван Гершкович е нарушил

...
Журналистът на американския в. Уолстрийт джърнъл Еван Гершкович е нарушил
Коментари Харесай

Кремъл: Задържаният американски репортер е нарушил руския закон

Журналистът на американския в. " Уолстрийт джърнъл " Еван Гершкович " е нарушил съветския закон " и е бил " хванат на мястото на престъплението ", сподели през днешния ден Кремъл в отговор на заявката на Държавния департамент на Съединени американски щати, че Гершкович е бил " непозволено арестуван " от Русия, съобщи Ройтерс.

Федералната работа за сигурност на Русия задържа репортера предишния месец по обвинявания в шпионаж, които Белият дом, някои западни страни, в. " Уолстрийт джърнъл " и десетки новинарски организации и правозащитни групи осъдиха като подправени, напомня организацията.

Според Съединени американски щати, това че Гершкович е " непозволено арестуван " значи, че той е бил взет на прицел най-много, тъй като е американски жител. Прехвърлянето на случая на Гершкович от Държавния департамент към службата на специфичния делегат на президента на Съединени американски щати по въпросите на заложниците ускорява политическия му аспект, отбелязва АП.

Запитан през днешния ден за дейностите, подхванати от Съединени американски щати, представителят на Кремъл Дмитрий Песков акцентира още веднъж позицията на Русия, че Гершкович е нарушил закона.

Герщкович е " бил хванат на мястото на престъплението " и е нарушил законите на Руската федерация, сподели Песков и добави, че " той е обвинен в това, само че, че съдът ще би трябвало да се поизнесе ".

Повече от 99% от правосъдните процеси в Русия приключват с неоправдателна присъда за подсъдимия, което отдавна провокира рецензии на правозащитници, поради липса на самостоятелна правосъдна власт в страната, отбелязва Ройтерс.

Русия не е предоставила никакви доказателства в поддръжка на следствието против Гершкович, което протича при закрити врата, тъй като съгласно Москва материалите по делото са поверителни.

Идната седмица съдът ще прегледа тъжба от юристите на репортера против мярката за неотклонение на Гершкович - задържане в предварителния арест в Лефортовския затвор в Москва до 29 май, отбелязва Българска телеграфна агенция.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР