Журналистът Мартин Карбовски и лидерът на Възраждане Костадин Костадинов са

...
Журналистът Мартин Карбовски и лидерът на Възраждане Костадин Костадинов са
Коментари Харесай

Карбовски и Копейкин - основни глашатаи на руската пропаганда

Журналистът Мартин Карбовски и водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов са основни разпространители на съветска агитация в България. Това сочи проучване на Фондацията за филантропични и обществени проучвания. Оттам показаха третата част на проучването си за съветската агитация в България.

Първата част е била отдадена на посланията от 2013 година до началото на войната в Украйна през февруари, втората е била фокусирана върху пропагандните модели в българската гласност. Третата част включва постове във Facebook. Създадена е била база данни, която съдържа над 4500 изявления на медии в обществената мрежа. Следващият отчет ще бъде отдаден на групите във Facebook.

" Това, което се разпознава, е основни разпространители на пропагандата през препубликуването на разнообразни линкове. Медиите са с най-високи честоти на издание на материали, само че с най-голяма тежест, лицата, които получават най-вече интеракции – лайкове, шерване, са обществени персони, които имат профили във Facebook. На първите места се подреждат и политиците, и публицистите ", разясни в изявление за БНР Вероника Димитрова, основен редактор на списание " Критика и хуманизъм ".

Ключови разпространители съгласно проучването са водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов и журналистът Мартин Карбовски.



Заради проруските си политически възгледи Костадин Костадинов е именуван Костя Копейкин

" Тези персони имат доста съществено въздействие. Техните профили усилват своите последователи през интервала след началото на войната в Украйна ", уточни Димитрова.

" Има ядро от основни думи, които ние сме употребявали, които елементарно разпознават и хващат съветската агитация. Това, което улавяме посредством този отчет е, че съветското посолство е една от страниците, които са от една страна много следвани, въпреки това е главен генератор на наличие. Също по този начин се вижда, че посолството на Русия е една от страниците със повишени индикатори при лайкове, споделяния и сбор интеракции ", разяснява Вероника Димитрова.

По думите ѝ русофилските групи като цяло имат съществено въздействие във Facebook. " Има талази онлайн, свързани с избрани пикови събития. Има събития, които пораждат по-голяма генерация на наличие ", добави тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР