Журналистът Иван Гарелов представя книгата си “Тук Хемингуей никога не

...
Журналистът Иван Гарелов представя книгата си “Тук Хемингуей никога не
Коментари Харесай

Посолството ме търсеше и беше сложило охрана, за да ме намери…: Иван Гарелов ексклузивно за “гостуване при Саддам Хюсеин”!

Журналистът Иван Гарелов показва книгата си “Тук Хемингуей в никакъв случай не е бил “ – в неделя, 7 януари, Ивановден, от 18 ч – входът е свободен. Това разгласи самият той в “Денят на Фокус “ по Радио “Фокус “.

“Имах тежка година – лятото бях съвсем без сили, без въодушевление – двама другари ме поканиха на морето. Занимавах се със събиране на материали за книгата. Дъщеря ми се обади и сподели “Тате, за какво не я напишеш? “ Тя ми подсказа да опиша по-забавните истории, на които съм бил очевидец. Много бързо течаха спомените ми, книгата се написа извънредно леко “, сподели Гарелов, чиито истории този път са центрирани към храната по време на пътуванията му.

Една от главите се споделя “На посетители на Саддам Хюсеин “.

“По време на гражданската война в Ливан получих бърза покана да посетя Ирак. Не знаех на какво се дължи. Операторът ми не можа да участва, аз отпътувах в последния миг. Настаниха ме в хотел, само че нямах и една стотинка, да позвъня на нашето посолство, с цел да знаят къде съм. По едно време ни заведоха в комбинат, а през това време беше избягал Владимир Костов. Посолството ме търсеше и беше поставило защита, с цел да ме откри, като се върна в хотела. А аз ядох агне с кюрдите на тревата. Когато се прибрах и разбрах, че се е вдигнала суматоха за мен, бързо си потеглих. Диктаторите харчат безсистемно и безсмислено “, показа част от книгата Гарелов.
“На всяка цена желая да получа отговор на всеки въпрос – когато си слага цел, я реализирам.

Единственият човек, който не съумях да интервюирам, беше Милошевич, който бягаше от българските публицисти.

Един от най-красивите изрази във връзка храната, които съм чувал, е на французин – “Храненето е най-интимното другарство с околната среда “. Много туристи не крият своя интерес към кулинарията на непознатите страни. Посредством храната се откриват забавни връзки сред обособени райони – усетите разкриват общи характерности.
Близкият Изток, Турция, Гърция, Крит, Кипър чак до нас – има общи неща в навиците на хранене. И в най-сложните обстановки – война, геноцид, в които съм бил, храната постоянно е играела роля. Стремял съм се да науча повече “, показа още Иван Гарелов.

 

Източник – Фокус

Още вести четете в секция България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР