Журналистът и предприемач Георги Куртев призова държавата да насочи повече

...
Журналистът и предприемач Георги Куртев призова държавата да насочи повече
Коментари Харесай

Георги Куртев: Много е важно полицаите да не работят с бюра от 1954 г. и да не пишат с индиго

Журналистът и бизнесмен Георги Куртев прикани страната да насочи повече старания към електронизацията на част от услугите на КАТ и Министерство на вътрешните работи.

" Събираемостта на санкциите е доста сериозен проблем. Те просто не стигат до хората, не се връчват. КАТ, което е част от Министерство на вътрешните работи, по какъв начин не могат да те издирят и да ти връчат някакъв документ, това ми е чудно. Защо замяна на ваучър не става по пощата или електронно? А и е доста значимо самите служители на реда да не работят с бюра от 1954 година и да не пишат с индиго. Докато тази система, която в 21 век се радваме, че може да вкара ПОС терминали, продължава да работи по метода като в руска Русия, няма да се промени нищо. Електронното държавно управление там би трябвало да се насочи. Куп от нещата, за които се редим в КАТ, могат да станат без наше наличие ", сподели той в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

Куртев приказва и за предлагането за повдигане на потребителската такса при медиците. " Проблемът е във финансирането на цялата здравна система. Масово хората работят и се обезпечават на минимална работна заплата и влизат доста по-малко пари в системата като цяло. Знаете и какъв брой хора се връщат от чужбина, с цел да употребяват здравната ни система, да вземем за пример за зъболекарски услуги, с цел да им е по-евтино, само че не заплащат налози в България ", сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР