Журналистът и писател Веселина Седларска получи Значка на Община Сливен

...
Журналистът и писател Веселина Седларска получи Значка на Община Сливен
Коментари Харесай

Веселина Седларска с отличие за принос в развитието на обществения живот на Сливен

Журналистът и публицист Веселина Седларска получи Значка на Община Сливен за дългогодишната й активност и принос в развиването на културата и публичния живот на Сливен. Отличието й бе връчено от кмета Стефан Радев.

Веселина Седларска е приключила публицистика в Софийския университет и специализация по специалността си в Съединени американски щати. Работила е във вестниците „ Сливенско дело “, „ Черноморски фар “, „ Труд “, „ Стандарт “, в радио „ Свободна Европа “, коментарния уебсайт „ Редута “. Седларска е създател на две публицистични книги – „ Сънувах Мисисипи “ и „ Пасажерите на Ной “, на романа „ Кладенецът “ и други Живее в Сливен.

Значката на град Сливен е премия, чиито носители се дефинират със заповед на Кмета на общината за активност и достижения в съответната област. Чрез оценката сеизразява самопризнание към одобрени деятели на културата – създатели на словото, четката, музиката и откриватели, за тяхната дългогодишна активност и принос в разнообразни области на изкуството и науката.Веселина Седларска бе удостоена с премията по случай 24 май. Тъй като тогава тя нямаше опция да го получи, това стана през днешния ден, при гостуването й в Общината.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР