Журналистът и изпълнителен директор на сайта Gramofona.com Десислава Генева направи

...
Журналистът и изпълнителен директор на сайта Gramofona.com Десислава Генева направи
Коментари Харесай

Десислава Генева- когато четката следва емоциите

Журналистът и изпълнителен шеф на уеб страницата Gramofona.com Десислава Генева направи своя дебют в изобразителното изкуство. Тя се отличи измежду създателите в Международна галерия, с присъединяване на ученици на Тракийскияуниверситет в Одрин, учебното заведение по художествени изкуства Yuliia Krasovska Art School в Бургас, украински художници от Национална академия за изобразително изкуство и архитектура в Киев, Украйна и други

Експозицията бе открита в галерията на Дружеството на художниците в Бургас. И съумя да предизвика сетивата на посетителите със забележителни стилови похвати, нюх за цветове, форми и композиции.

За първите стъпки в изобразителното изкуство, за креативните импулси и вълнението пред платното, Десислава Генева в прочувствен диалог с Дияна Бедросян:

- Винаги съм желала да се занимавам с изобразяване. Даже аплайвах в Художествена академия, само че не ме одобриха. Не съм и учила изобразяване до момента. Покрай другарството си с Юлия Красовска започнах да отивам на уроци при нея. Беше непринудено. Юлия ме въодушеви и подтиква. Вече имам две картини и с втората вземам участие в обща галерия.

- Емоцията е огромна. Особено когато има другари. Това дава спомагателен тласък и предпочитание за още и още.

- Сега стартирам да се изучавам. Тази картина е акварел. Ще проучвам, ще пробвам. Не мога да кажа кое е моето. Трябва да мина през всички техники.

- Да. Но допускам, че това ще пристигна на един по-късен стадий.

В общи линии това бяха пожеланията на приятелите ми- в този момент картината взе участие в обща галерия, а идната да бъде моя независима. Едва ли ще се случи по този начин скоро, само че човек в никакъв случай не знае.

- Е, по какъв начин за какво морето?!

Пак е пейзаж. В един цвят е обаче- сепия, сред черно и сиво е. Техниката е акварел. Вода върху вода. Интересно е.

- Пробвали са, но…

- Е, по какъв начин звучи ген. Силно казано. Просто вземам участие в галерия. Но интернационална.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР