Журналистът и депутат от БСП Елена Йончева е отправила официално

...
Журналистът и депутат от БСП Елена Йончева е отправила официално
Коментари Харесай

Елена Йончева пита Борисов за необявената среща с президента на Иракски Кюрдистан

Журналистът и народен представител от Българска социалистическа партия Елена Йончева е отправила публично запитване до премиера Бойко Борисов по отношение на срещата му с президента на самостоятелната република Иракски Кюрдистан, Масуд Барзани, която се организира предходната седмица и не беше публично оповестена от Министерски съвет, оповестява " Труд ".

Йончева пита Борисов дали на срещата е разисквана българската позиция във връзка с идния референдум за самостоятелност, който кюрдите имат намерение да проведат, в опит за обособяване от Ирак.

„ Разисквана ли е тематиката за даване от страна на България на военна помощ за автономията “, се споделя още в депутатското запитване.

Както „ Труд “ писа, за срещата заяви формалният уебсайт на президентството на Кюрдистан, а пред изданието ни от Министерския съвет потвърдиха информацията, като обясниха, че визитата е било част от обиколка, в която е включена и страната ни.

Визитата е отразена необятно и от канал „ Кюрдистан 24 “, където има репортаж от диалога. Основната тематика, по която са говорили Борисов и Барзани, е била за референдума за самостоятелност, който Иракски Кюрдистан желае да провежда и от автономност на международната карта да се трансформира в страна. Освен България Масуд Барзани е посетил Йордания, където също е показал концепцията на Световната икономическа конференция за Близкия изток и Северна Африка.

Българският министър председател и президентът на автономията са разискали и развиването на военните интервенции против „ Ислямска страна “ в Ирак и Сирия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР