Журналистът Христо Грозев няма да бъде търсен по целия свят,

...
Журналистът Христо Грозев няма да бъде търсен по целия свят,
Коментари Харесай

Посланик Митрофанова обясни за случая „Грозев“

Журналистът Христо Грозев няма да бъде издирван по целия свят , стана ясно от думите на посланика на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова , която беше извикана в Министерството на външните работи през днешния ден.

" Що се касае до оповестяването на Грозев за търсене в Руската федерация, това не значи, че той ще бъде издирван в целия свят. Това би трябвало ясно да разберете. Той ще си живее там, където си живее ", добави посланикът. 



Българската страна , посредством своите институции, е в непрекъснат контакт с журналиста , доста преди информацията за неговото търсене от Руската федерация да се трансформира в новинарска тематика. Това съобщи по-рано през днешния ден служебният министър председател Гълъб Донев преди началото на постоянното съвещание на Министерския съвет. 

" Действията за оказване на подпомагане от страна на българското държавно управление не са реакция на напън , както настояват някои ", добави Донев.

" Отбелязвам, че  България не е била осведомена по формален път от съветската страна за повдигнатите против Христо Грозев обвинявания ", уточни още той и добави: " За нас този акт е недопустим. Той представлява посегателство против свободата на словото и опит за заплашване на български жител. Затова държавното управление посредством Министерство на външните работи ще изрази официален митинг против оповестяването за търсене на българския жител Христо Грозев и ще упорства за цялостна информация по отношение на основанията за това решение ". 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР