Журналистът Христо Грозев е обвинен задочно в организиране на бягството

...
Журналистът Христо Грозев е обвинен задочно в организиране на бягството
Коментари Харесай

Христо Грозев беше обвинен, че е организирал бягството в чужбина на издателя на The Insider

Журналистът Христо Грозев е упрекнат задочно в образуване на бягството зад граница на издателя на The Insider (признат за задграничен сътрудник в Руската федерация) Роман Доброхотов (признат за задграничен сътрудник в Руската федерация). Това оповестиха за ТАСС в петък от правоохранителните органи.

„ Причината за задочния арест на Грозев е обвиняването, че е оказал помощ на Доброхотов да премине нелегално границата на Руската федерация, който от своя страна бе очевидец по дело за клюка “, сподели източникът.

Както заяви ТАСС, в петък в Лефортовския съд на Москва, Грозев е упрекнат задочно по част 3 на член 33 и част 1 на член 322 от Наказателния кодекс на Руската федерация („ Организиране на нелегално прекосяване на границата “). Журналистът беше задочно задържан за два месеца. Грозят го до четири години затвор.

Грозев е роден в Пловдив през 1969 година Работил е за локални радиостанции и други медии, през 1995 година е поканен от американската Metromedia да работи с съветските активи на тази компания. Стартира " Радио Ника " в Сочи, " Канал Мелоди " и " Елдорадио " в Санкт Петербург и десетки радиостанции в балтийските страни, Финландия, България, Унгария.

По-късно Грозев придобива дялове в съветски радиостанции от Метромедия. През 2006 година той продаде всичките си медийни планове в Русия, а през 2016 година разрешението му да остане в Руската федерация беше анулирано от ФСБ. Грозев е бизнес сътрудник на медийния управител Карл Хабсбург-Лотарингски.

Участва интензивно в активността на изданието Bellingcat (включено от Министерството на правораздаването на Руската федерация в регистъра на задграничните агенти), която се опита да откри събитията на отравянето на блогъра Алексей Навални и обхвана редица други нашумели произшествия. Дейностите на Bellingcat са приети от Генералната прокуратура за нежелателни в Руската федерация.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР