Журналистът Бойко Станкушев коментира обявената от премиера Кирил Петков новина,

...
Журналистът Бойко Станкушев коментира обявената от премиера Кирил Петков новина,
Коментари Харесай

Бойко Станкушев: Кирил Петков може да се окаже прав. Цените на втечнения газ ще падат заради Китай

Журналистът Бойко Станкушев разяснява оповестената от премиера Кирил Петков вест, че ще получим цялото количество азерски газ още преди да е довършена гръцката връзка, последвана от съществени пререкания в Народното събрание.

" В известията на съвсем всички медии в хедлайна стои думата " скандал ". Аз няма да разясня кавги. Скандали в Народното събрание е имало и ще има, както и в други парламенти. Добре, че не се стигна до пердах. Най-важното за мен е това, което споделя министър председателят, дали е осъществимо. Аз ревизирах по непознати уеб сайтове, приказвах с енергийни специалисти. Контрааргументите на опозицията, че не може, са няколко. Но аз ревизирах за какво може. Място за танкери в Гърция има. Капацитетът на остарялото трансбалканско трасе е за над 20 милиарда, а на нас ни трябват към 3. Цените долу-горе ще излязат 75-76 евро, което е с 4-5 евро по-ниско от цената на към този момент спрения от Газпром съветски газ ", сподели той в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Цените на втечнения газ падат, защото най-големия консуматор Китай, стартира след локдауна да продава и по този начин подбива цените. Така че ще се появяват нови предложения на освободен газ от най-големия консуматор Китай. В Япония заради понижаване на производството, остават количества, които са възнамерявали, предплатили и са складирани някъде, като няма какво да го вършат. Има едно намаляване на тона от Газпром, те се пробват да покажат, че има подготвеност за предоговаряне на хардлайнерските условия, които сложиха първоначално ", съобщи още Станкушев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР