Журналистът Асен Генов коментира днешната подадена оставка от премиера акад.

...
Журналистът Асен Генов коментира днешната подадена оставка от премиера акад.
Коментари Харесай

Асен Генов: Борисов е гневен заради случилото се днес в Румъния и си го изкара на ПП-ДБ

Журналистът Асен Генов разяснява днешната подадена оставка от премиера акад. Николай Денков и последвалата гневна реакция от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

" След като беше ясна поръчката на премира Денков, че той ще подаде оставка на 6 март и това се случва тъкмо както го е споделил, Борисов няма за какво да се изненадва и да се превъплъщава в афектирания политик в България. Ако се върнем на неговата гневна реакция от Румъния, той има учредения да бъде ядосан, тъй като в Румъния в действителност падна следващият лист от венеца, ореола на новата вяра на българската външна политика - госпожа Габриел. Това, което стана в Румъния, е, че австрийската партия, която е посестрима на ГЕРБ в европейската национална партия, удостовери своето желание да не допусне Румъния и България в Шенген. Това се случва през днешния ден на този конгрес. И естествено е когато най-големият мит за триумфа на българската дипломация при ГЕРБ и в частност при Габриел, се срина толкоз зрелищно пред очите ни, той да бъде ядосан. Няма към кого да насочи своя яд. Не може към своите австрийски сътрудници, не може към своите съпартийци по европейския парламент да насочи гнева, по тази причина го насочи към тези, с които самият той не направи нищо, с цел да откри правила на игра. Да не приказваме, че той без значение, че е водач на тази партия, в последна сметка с изключение на него има още няколко десетки депутати в Народно събрание, на които той може да е дал по-ясна директива какво да вършат в този случай като началник на групата. Не го е направил. Неговите депутати също гласоподаваха тази оставка. В последна сметка в случай че би трябвало да се сърди на някой, това е на личния си учредителен и партиен лидерски потенциал ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Борисов желае и упорства за промяната на петима министри, които са 1/4 от общия брой на целия кабинет. Аз желая да схвана оценките. И ми е забавно кой ще прави оценка външния министър Мария Габриел. По отношение на външната политика има доста неща, които са негатив на настоящия министър. Западните Балкани изчезнаха като тематика, Македония изчезна като тематика. Захарова ни заплашваше - съвсем никаква реакция. Сега Стево Пендаровски приказва някакви исторически и политически небивалици, още веднъж не виждам реакции ", съобщи още Генов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР