Журналистът Антон Хекимян е кандидатът за кмет на София на

...
Журналистът Антон Хекимян е кандидатът за кмет на София на
Коментари Харесай

Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София

Журналистът Антон Хекимян е претендентът за кмет на София на ГЕРБ . Той беше показан пред публицисти от зам.-председателят на партията Томислав Дончев .

Хекимян сподели, че персонално от водача на ГЕРБ Бойко Борисов е получил поканата предходната седмица.

" Реших да се кандидатирам, с цел да работя за обществото от другата страна ", добави той.

Преди два дни Хекимян изненадващо напусна поста шеф на новините на бТВ. Тогава се заприказва, че той ще е претендентът на ГЕРБ за кметското място, откакто медията заяви, че той поема в друга професионална посока. Миналата седмица Борисов отхвърли да каже името на кандидата, който беше разгласен в последния миг. " Ще ви хареса, ексцентрично решение е ", сподели Борисов.

В понеделник Хекимян назова " афектиран " въпроса дали е подчинявал публицистичната политика на бТВ на ГЕРБ.

" Дори като въпрос е обидно. През целия си път съм стоял твърдо зад правилата на публицистиката. Не съм се съобразявал с никого, тъй като всяко едно вземане предвид след това ти се изписва на челото ", сподели той.

Хекимян сподели, че ще работи за това София да стане по-модерен и зелен град, отворен към вложенията и младежите. Акцент в работата му ще бъде образованието, което да донесе още повече потеницал и фрагменти за развиването на града.

" Получил съм уверението, че ще мога независимо да вземам решенията си, разискали сме екип, тактика, хора, с които ще работим дружно, София да наподобява още по-добре ", сподели той.

Той добави, че като публицист е бил пред камерата и няма какво да крие.

" Когато стоиш пред камера, няма какво да криеш. Аз съм се съобразявал с всичко, което би трябвало да резервира положителното ми име като публицист и името на медията ми ", сподели Хекимян.

По думите му в предизборната акция ще бъде " себе си " и ще бъде
" покрай хората ". Ако стане кмет, първо ще направи ревизия на " безусловно всички поправки ".

Антон Хекимян е роден на 22 май 1984 година в Стара Загора. Завършва езиковата гимназия там и публицистика в Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

В понеделник ГЕРБ внесе в Общинска изборна комисия в София документите за регистрация на претендента за кмет, претендентите за районни кметове и общински съветници. В неделя Борисов заяви, че Костадин Димитров е претендентът за кмет на партията му в Пловдив.

Другите претенденти за кмет на София са, повдигнат от " Продължаваме промяната -Демократична България " и " Спаси София ",, издигната от Българска социалистическа партия и " Левицата ",, подсилен от " Синя коалиция ", Деян Николов, повдигнат от " Възраждане " и Ивайло Вълчев - от " ИТН ".

Местните изборите предстоят на 29 октомври.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР