Журналист пенсионер ще отговаря на въпрос за 100 хиляди.Новината е

...
Журналист пенсионер ще отговаря на въпрос за 100 хиляди.Новината е
Коментари Харесай

Площад Славейков: Истина е: Участник отговаря на въпрос за 100 хиляди лева в Стани богат

Журналист пенсионер ще дава отговор на въпрос за 100 хиляди.Новината е доказана от в. „ 168 часа “, където е работил журналистът.

Епизодите с него ще бъдат излъчени след изборите.

До въпрос за 100 хиляди лв. стига участник в „ Стани богат “, научи „ Площад Славейков “ от екипа на предаването. Това се случва за трети път в историята на играта в България. Скоро феновете ще го видят по Би Ти Ви.

Участникът, който ще покаже забележителни знания в разнообразни области и най-много в културата, е извънредно непретенциозен, настояват очевидци. На 68 години е, 20 години е бил на управителна позиция в Българското национално радио. Преди това е работил в печата – във вестниците „ Земеделско знаме “, „ Континент “ и „ 168 часа “. Завършил е българска лингвистика. Пенсионирал се е преди 4 години.

Започва играта си страхливо, само че в разсъжденията си демонстрира висока грамотност. За малко да изгори на елементарен въпрос. Един от последните въпроси преди финала за 100 хиляди лв. е обвързван с известна скулптура в Париж. Сигурен е в отговора си, само че с цел да употребява жокерите си, звъни на сина си. Друг от последните въпроси е за Данте.

Журналистът е първият, отворил въпроса за 100 хиляди лв., откогато играта се излъчва по Би Ти Ви и с водещ Михаил Билалов. До последния въпрос в „ Стани богат “ са стигали участници по времето, когато предаването беше в Нова тв и с водещ Ники Кънчев.

Първият е Асен Ангелов, който през 2002 година отговори на въпроса, само че се наложи да върне парите, тъй като се оказа татко на водещата в същата телевизия Искра Ангелова, а съгласно разпоредбите на играта чиновници на медията и техни родственици нямат право да вземат участие в играта. Въпросът бе: „ Коя година е било в Русия, когато през 1700 година се вкарва новото летоброене? “. Верният отговор, който Ангелов дава, е „ 7213 година “.

За 100 хиляди лв. е играл и предприемачът Дилян Павлов. През 2011 година той отваря въпрос за 100 хиляди лв. и той гласи: „ Кой артист взе участие като китарист в една ария от албума „ Be Here Now “ на „ Оейзис “? “. Той не съумява да даде правилен отговор, а той е „ Джони Деп “.

Скоро феновете на Би Ти Ви ще схванат дава отговор ли 68-годишният някогашен публицист на последния въпрос от играта.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР