Жуниор Мапуку на практика вече не е част от Левски“.

...
Жуниор Мапуку на практика вече не е част от Левски“.
Коментари Харесай

„Левски“ продаде Жуниор Мапуку в Турция

Жуниор Мапуку на процедура към този момент не е част от „ Левски “. Черната мощ, както самичък се назовава, минава в турския „ Елазъгспор “. Информации за договаряния сред двата клуба се показваха всеки ден в околните 2 седмици, като договорката към този момент е реалност.

Интересното е, че за прехвърлянето се издаде Мапуку, който бе извънредно припрян да се похвали с новия си клуб. Днес сутринта нападателят разкри, че се намира в Турция за автограф с „ Елазъгспор “. В късния следобяд пък Черната мощ стигна още по-далеч и пусна фотография на турското знаме, с цел да поздрави почитателите на „ Елазъгспор “. Малко по-късно обаче Мапуку въпреки всичко се усети, че е редно прехвърлянето да бъде разгласен първо от двата клуба и изтри фотографията. Очаква се на следващия ден „ сините “ да потвърдят договорката. Според турските медии в касата на „ Левски “ ще влязат 150 хиляди евро. Сумата е повече от прилична, защото Мапуку не попадаше в проектите на Делио Роси и бе подложен в трансферния лист. Според упованията „ Левски “ още в околните дни ще разгласи привличането на нов нападател, като любимец е Хайме Мата от втородивизионния испански „ Валядолид “. Очаква се прибирането на треньора Делио Роси в България, който да даде утвърждението си за договорката.

В същото време „ Левски “ разгласи и част от проектите си за предсезонна подготовка. Играчите се събират в неделя, с цел да минат наложителните медицински и функционални проби. Същинският старт на подготовката ще бъде в понеделник. Тренировката стартира в 14 часа на „ Герена “, като ще е открита за почитатели и медии. Преди заниманието пък Делио Роси ще дава отговор на журналистически въпроси и се чака да разкрие елементи към селекцията. На 9 януари „ Левски “ отпътува на лагер в Малта, където ще изиграе 5 контроли, като още се търсят подобаващи противници.

„ Сините “ ще се приберат в България на 6 февруари, а 4 дни по-късно ще е последната инспекция против „ Сливнишки воин “.

Интересното е, че това ще бъде първа зимна подготовка за Делио Роси, откакто в кариерата си до момента спецът в никакъв случай не е бил отпред на тим, в чието състезание има пауза сред есенния и пролетния полусезон. Именно по гледище на Роси пък „ Левски “ ще се готви в Малта, макар че в началото спортният координатор Асен Букарев бе предпочел предложения от Кипър и Турция. /monitor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР