Жулиан Георгиев от Александър моторспорт е новият балкански шампион в

...
Жулиан Георгиев от Александър моторспорт е новият балкански шампион в
Коментари Харесай

България с две титли на Балканите в мотокроса

Жулиан Георгиев от Александър моторспорт е новият балкански първенец в клас МХ 1 след последните стартове от конкуренцията в Чиолпани, Румъния този уикенд. Георгиев, който кара във всички надпревари от календара за 2022, събра 294 точки и изпревари с 30 точки Христиан Илиоски от Северна Македония. Трети в крайното нареждане е Майкъл Иванов с 225 точки, само че тази година топ водачът ни пропусна огромна част от стартовете поради присъединяване си в Европейското състезание.

Другата купа за България обезпечи Григор Царев от Джи Ар Си мото спорт 2020 в клас МХ, който не позволи да бъде надвит през годината и макар че не кара в последните два старта остана неосъществим на върха с 322, пред Зоран Каранфиловски от Северна Македония с 245 и Шакър Сенкалайчъ от Турция с 241. Нашите взеха и 3 втори места в крайното нареждане на Балканите. Сребърни медалисти са Венцислав Тошев от Мотоспорт Варна в МХ 85, Хакан Халми от НСА моторспорт в МХ2 и Янко Зоков от АИТ рейсинг тийм в МX Senior.

Освен 3-то място на Майкъл Иванов в МХ 1, България завоюва още 3 бронзови оценки – те са за Георги Вендов от АИТ рейсинг тийм, за Дани Цанков от М6 Yamaha рейсинг тийм в МХ 85 и за Васил Стоянов от Киппен МХ рейсинг тийм. В МХ 2 Junior с най-предно класиране от нашите е Данаил Стефанов от Ябланица МХ – 4-ти, при 65-кубиковите Георги Гинов от Мотоспорт Варна също е на 4-то място в края на сезона.
Крайното класиране в Балканския шампионат за 2022 можете да видите тук:
Снимки: БФМ

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР