Жребият за Ролан Гарос ни предложи немалко вълнуващи сблъсъци още

...
Жребият за Ролан Гарос ни предложи немалко вълнуващи сблъсъци още
Коментари Харесай

Пер събуди тенис гения в себе си, но Нори развали празника на Ленглен и триумфира в 5 сета!

Жребият за Ролан Гарос ни предложи значително вълнуващи конфликти още на старта в конкуренцията, като несъмнено един от дуелите, които съществено привличаха вниманието към себе си беше този сред 14-ия подложен Камерън Нори и локалния любим Беноа Пер, който получи " уайлд кард " за присъединяване в главната скица. Навярно за всекиго е ясно, че когато французинът успее да се абстрахира от всичко останало на корта, като не дава показност на гневните си прояви и остави тенисът му да приказва, то той става един от най-опасните играчи въобще в АТР Тура.

Именно това изказване през днешния ден беше потвърдено на втория по величина корт Suzanne-Lenglen, на който Пер показва големия си гений в цялостния му искра и беше напът да вземе първия скалп на тенисист от топ 15 в шампионата в лицето на левичаря от Англия, откакто го водеше с пробив в решителния сет, само че в последна сметка по-малкият брой неточности на Нори даде своето отражение и той сграбчи успеха след 3 часа и 31 минути - 7:5 4:6 3:6 6:1 6:4. По този метод международният номер 14 се класира за втория стадий на Откритото състезание на Франция, където го чака среща с различен домашен представител в лицето на Лука Пуй, който през актуалната седмица се любува на самобитния си тенис подем.

Началото на дуела се оказа ненадейно умерено, като двамата състезатели демонстрираха класата на сервисите си и поддържаха равенството в резултата. Световният номер 14 привидно пръв съумя да осуети подаването на противника си и доближи до 0:40 на ретур в шестия гейм, но изправен до стената, Пер пласира поредност от впечатляващи къси топки, които донесоха сериозен подтик в играта му и той не просто оцеля, а даже проби в идните минути. Нори въпреки всичко не остана безразличен към протичащото се и отговори с рибрейк, като след това се създаваше сериозното разбиране, че французинът диктува темпото на игра, показвайки страхотна вариативност в отиграванията си. Именно това докара до цели седем брейкбола пред домакинския представител, който обаче не оползотвори нито един от възможностите си, при което бурният му манталитет взех връх над него и след серия от лековати неточности от ракетата му, то британецът осъществя късен пробив и отмъкна откриващия сет.

Във втората част нервите на международния номер 149 очевидно бяха опънати до краен лимит, като той показваше типичната си индиферентност към протичащото се и постоянно ударите му даже не попаднаха покрай очертанията на корта. Това докара и до точка за брейк пред левичаря, но в този миг началният удар на Пер още веднъж проработи по претенции от него метод и той отстоя подаването си, при което публиката го окрили, като намиращият се на гребена на вълната французин незабавно осъществя пробив. Оттам насетне участващият с " уайлд кард " тенисист преодоля последвалите си компликации, затвърждавайки преднината си от обстановка 15:40, като повече нито за секунда не погледна обратно и скоропостижно паритетът в обособените сетове възцари.

На старта на третата част ни беше демонстриран образно големият гений на екстравагантния тенисист, който се наслаждаваше на играта си и пласираше уинър след уинър, с цел да влезе в серия от пет следващи извоювани гейма. В тези минути 14-ият подложен в схемата очевидно нямаше отговор против комбинациите на противника си и въпреки в самия край да понижи изоставането си, връщайки единия пробив, то Пер откликна на предизвикването с рибрейк и за пръв път в мача излезе напред във връзка с извоюваните сетове.

В тези моменти срещата напълно протичаше съгласно желанията на Пер, който резервира ритъма си и при започване на четвъртата част, когато още в дебютното подаване на левичаря си обезпечи опция да отмъкне сервиса му. Именно това се оказа и повратната точка, откакто топка в мрежата и пропускане на шанса доведоха на спад в тонуса на локалния любим, който оттова насетне се поддаде на страстите, при което Нори усети, че е настъпил неговият миг в мача и завоюва шест следващи гейма, с цел да изпрати срещата в заключителната ѝ фаза.

Още с настъпването на решителната пета част станахме очевидци на друго лице от страна на участващия чрез " уайлд кард " тенисист, който още веднъж се радваше на най-хубавия си тенис и посредством магичните си къси топки матира международния номер 14, с цел да осъществя ранен пробив. Именно това накара французинът напълно да се концентрира над личните си подавания, като все пак, то той беше изправен пред съществено тестване в четвъртия гейм, когато благодарение на публиката избави четири брейкбола и резервира задатъка си, но преднината му не устоя дълго и Нори стигна до по този начин бленуваното равнене на резултата. Това стичане на събитията очевидно изигра голяма психическа роля за развиването на срещата, като Пер не устоя на напрежението, до момента в който британецът завоюва четвъртия си следващ гейм и официализира триумфа си в този театър.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР