Жребият за определяне на номерата на партиите и коалициите в

...
Жребият за определяне на номерата на партиите и коалициите в
Коментари Харесай

Жребий на живо в тв и онлайн ефир определя номерата на партиите и коалициите на изборите

Жребият за установяване на номерата на партиите и обединенията в бюлетината за изборите за народни представители ще бъде изтеглен обществено на следващия ден от 16.00 ч. и ще се излъчва онлайн по Българска национална телевизия и през интернет уеб страницата на ЦИК.

Час по-късно ще бъде изтеглен и жребият за установяване на реда за показване на претендентите, регистрирани от партиите и обединенията, в другите форми на предизборна акция по Българска национална телевизия и БНР.  

Образците на бюлетините би трябвало да бъдат одобрени от ЦИК до 4 март, а предизборната акция започва на идващия ден, 5 март. 

Ето и по-важните дати, които предстоят в организацията на изборите: 
До 9 март българите в чужбина, които желаят да гласоподават, подават електронно заявление на уеб страницата на ЦИК. Това е и срокът, в който РИК би трябвало да назначи секционните изборни комисии.До 13 март пък би трябвало да е ясно къде ще могат да гласоподават българите в чужбина и какъв брой секции ще се разкрият там.20 март е срокът, в който гласоподаватели с трайни увреждания, които не им разрешават да отидат да гласоподават в секцията си, подават заявление, че желаят да гласоподават с преносима изборна кутия в съответната община. Това е и срокът, в който гласоподавателите с друг непрекъснат и сегашен адрес подават заявление за регистриране в изборния лист по сегашен адрес.До 27 март ЦИК записва социологическите организации, които ще вършат екзитпол в изборния ден.Предизборната акция завършва в среднощ на 2 април.Най-късно до 8 април ЦИК би трябвало да разгласи получените гласове и разпределението на мандатите. 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР