Жребият за новото издание на Лигата на нациите на УЕФА

...
Жребият за новото издание на Лигата на нациите на УЕФА
Коментари Харесай

УЕФА определи разбивките, ето кои отбори избегна България в лигата на Нациите

Жребият за новото издание на Лигата на нациите на УЕФА ще се организира на 8 февруари. България е в дивизия " С ". Според класирането от последното издание на тази конкуренция УЕФА към този момент дефинира разбивките, от които ще бъдат образувани новите групи. Това значи, че на жребия българският отбор сигурно няма да получи за противници селекциите на Фарьорски острови, Азербайджан и Косово, които са дружно с нас в трета урна.

Дивизия С

Разпределение на урните за Лига на Нациите в Лига С:

Урна 1: Румъния, Швеция, Армения, Люксембург
Урна 2: Азербайджан, Косово, България, Фарьорски о-ви
Урна 3: Северна Македония, Словакия, Северна Ирландия, Кипър
Урна 4: Беларус, Гибралтар/Литва, Естония, Латвия

Важно е да се означи, че УЕФА промени формата на конкуренцията за идващия сезон. Сега ще продължат по две селекции, като ще има четвъртфинали, полуфинали и край. Третият от групата играе плейоф, а последният ще изпадне.

Първите два кръга ще се играят на 5 и 8 септември 2024 година, последвани от още два мача на 10 и 13 октомври, а по-късно - и финалът на 14 и 17 ноември. Фазата на елиминациите е непокътната за 2025 година

Четиримата спечелили от Лигата на нациите, които не се класират за Мондиал 2026, ще имат опция да играят плейоф, с цел да си обезпечат място на международното състезание в Съединени американски щати, Канада и Мексико. 

Тегленето на жребия за груповата фаза на Лигата на нациите е в четвъртък (8 февруари) от 18:30 ч. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР