Жребият за четвъртото издание на тенис турнира Sofia Open беше

...
Жребият за четвъртото издание на тенис турнира Sofia Open беше
Коментари Харесай

Тежък жребий за Кузманов на София Оупън

Жребият за четвъртото издание на тенис шампионата Sofia Open беше изтеглен в залата за конференции в " Арена Армеец ". Водач в схемата е руснакът Карен Хачанов, който ще дебютира в шампионата с дуел против спечелилия от средата Денис Истомин – Матео Беретини. Освен Хачанов, непосредствено от втория кръг ще стартират още трима тенисисти – Стефанос Циципас, Роберто Баутиста Агут и Данийл Медведев. 

Двамата българи в главната скица – Адриан Андреев и Димитър Кузманов, ще премерят сили надлежно с Матю Ебдън и Робин Хаасе. Едно от огромните дербита на старта е дуелът сред Гаел Монфис и Виктор Троицки. Сърбинът, финалист в шампионата от 2016-а година, получи последната " уайлд кард " за главната скица.

" Нормален и допустим чоп. Играхме дружно тук преди 2 години. В момента знам, че той е с националния тим и играе за Купа " Дейвис ", което значи, че ще има по-малко време да свикне с изискванията тук ", сподели пловдивчанинът Димитър Кузманов във връзка своя жребия. Той добави, че се надява тази година да реализира първата си победа на единично в конкуренцията.

В церемонията се включи и Стан Вавринка, който за втора поредна година ще взе участие в София. В първия кръг швейцарецът ще има за противник миналогодишния финалист Мариус Копил.

" Сега се усещам доста по-добре. Започнах годината в Доха и Австралия, където записах няколко победи. Очаквам тежък дуел против Мариус, той игра край тук и очевидно изискванията му пасват. Има страховит сервис, постоянно излиза на мрежата, сигурно ще бъде забавно ", разяснява Вавринка, който попадна в четвъртината на лидера Хачанов.

Циципас, който преди дни игра на полуфинал на Australian Open, ще дебютира в София с дуел против Ян-Ленард Щруф или тенисист от квалификациите. На четвъртфиналите пък е вероятен двубой със седмия подложен Гаел Монфис.

В неделя стартират квалификациите в шампионата, а първите дуели от главната скица ще бъдат в понеделник.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР