JPMorgan Chase заведе дело срещу Tesla за 162.2 млн. долара,

...
JPMorgan Chase заведе дело срещу Tesla за 162.2 млн. долара,
Коментари Харесай

JPMorgan съди Tesla за 162 млн. долара

JPMorgan Chase заведе дело против Tesla за 162.2 млн. $, обвинявайки компанията, че „ явно “ е нарушила контракт, обвързван с права за акции, откакто цената на акциите ѝ скочи, съобщи „ Ройтерс “.

Според жалбата, подадена във федералния съд в Манхатън, през 2014 година. Tesla е продала на JPMorgan варанти (позволяват на техния собственик да купи акциите на една компания на избрана цена в избран период – б. р.), които ще се изплатят, в случай че тяхната цена е под цената на акциите на Tesla при приключване на варантите през юни и юли 2021 година.

JPMorgan, която съобщи, че има пълномощия да поправя цената, я е понижила доста след обява на Илон Мъск в Twitter на 7 август 2018 година, съгласно която милиардерът може да направи Tesla още веднъж частна компания с цена от 420 $ на акция и е обезпечил финансиране. Мъск изостави тази концепция 17 дни по-късно.

Цената на акциите на Tesla се е повишила почти 10 пъти досега на приключване на варантите и капиталовата банка разгласи, че това изисква Tesla да достави от акциите си или да даде пари в брой.

„ Въпреки че корекциите на JPMorgan бяха подобаващи и се изискват съгласно контракта, Tesla явно пренебрегва своето ясно договорно обвързване да заплати на JPMorgan напълно “, пишат от банката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР