JPMorgan Chase се доближава до границата от $39 милиарда под

...
JPMorgan Chase се доближава до границата от $39 милиарда под
Коментари Харесай

Рекордни глоби за банковият гигант JPMorgan Chase

JPMorgan Chase се приближава до границата от $39 милиарда под формата на кумулативни наказания, наложени от американски регулаторни органи, правоприлагащи организации и правосъдни искове, свързани с антиконкурентно държание, нарушавания на скъпи бумаги и други нарушавания.

Неотдавна Комисията по скъпи бумаги и тържища (SEC) наложи санкция от $4 милиона на банковия колос. С тази последна глоба общият размер на заплащанията на JPMorgan за банкови услуги, скъпи бумаги и други санкции от 2000 година насам доближава почти $38.995 милиарда.

Тези числа се основават на данни от Violation Tracker – изчерпателна база данни за корпоративни нарушавания, която е обновена досега директно преди оповестяването на новата санкция от SEC.

JPMorgan се въздържа от обществено изказване в отговор на дейностите на SEC по използване на закона. SEC твърди, че компанията е изтрила 47 милиона електронни писма, които по закон е трябвало да бъдат съответно съхранявани и налични за регулаторните органи.

Вследствие на това най-малко дванадесет настоящи следствия на скъпи бумаги са били възпрепятствани заради неналичието на съответните документи.

Предвид невъзстановимия темперамент на изтритите документи е невероятно да се дефинира въздействието, което те биха могли да окажат върху регулаторните следствия. Всъщност във вътрешен имейл от член на отдела за сходство на JPMorgan се признава опцията изгубените документи да имат значение за бъдещи следствия, правосъдни производства и регулаторни инспекции.

Освен наказванията, наложени от регулаторните и правоприлагащите органи на Съединени американски щати, Violation Tracker включва в изчисленията си щатски и федерални правосъдни каузи.

Разглежданите правосъдни каузи обгръщат необятен набор от категории, в това число частни правосъдни каузи, свързани със разногласия за заплата и работно време, дискриминация при наемане на работа, злоупотреби с пенсионни проекти, каузи по Закона за честното отчитане на заемите, дискриминация отвън работното място по Закона WARN, отбрана на потребителите в региона на околната среда, подправена реклама, отговорност за артикули, нарушение на неприкосновеността на персоналния живот, нарушение на сигурността на данните, фиксиране на цените и свързани с това антиконкурентни практики.

По данни на Macrotrends единствено през миналата година JPMorgan е записала облага в размер на $128.695 милиарда, което демонстрира 5.79% нарастване по отношение на 2021 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР