JPMorgan Chase обяви откриването на пробив в данните, засягащ личните

...
JPMorgan Chase обяви откриването на пробив в данните, засягащ личните
Коментари Харесай

Пробив на сигурността засегна данните на над 450,000 клиенти на JPMorgan

JPMorgan Chase разгласи откриването на пробив в данните, засягащ персоналните данни на близо половин милион клиенти.

Неотдавнашни документи в Службата на основния прокурор на Мейн разкриват, че банковият колос е разкрил софтуерен проблем, който е бил деен от 26 август 2021 година

Пропускът разрешил неоторизиран достъп до записи на пенсионни проекти, принадлежащи на 451,809 клиенти, включващи имена, адреси, номера на обществено обезпечаване и данни за банкови сметки.

JPMorgan твърди, че казусът е отхвърлен. Беше разпознато като неправилно даване на цялостен достъп на разнообразни „ упълномощени систематични консуматори “, които или са били наети от клиенти на JPMorgan, или работят от тяхно име.

Банката декларира, че няма доказателства за корист с персоналната информация. Като защитна мярка дава на засегнатите клиенти двугодишен безвъзмезден кредитен мониторинг посредством Experian.

Този случай не е първият пропуск в сигурността, на който се натъква JPMorgan Chase. През 2014 година банката се сблъска с едно от най-големите пробиви на данни в историята заради хакерска атака, засегнала сметките на 76 милиона семейства и седем милиона дребни предприятия.

Според известия от New York Times, пробивът е станал, тъй като екипът по сигурността на JPMorgan е пропуснал да приложи двуфакторна автентификация на един от мрежовите си сървъри. Това докара до кражба на имейл адреси, домашни адреси и телефонни номера на клиенти. Банката обаче разяснява, че няма доказателства, които да допускат изтекла информация за сметките като разследване от пробива.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР