JP Morgan, водещата световна банка и финансова институция, направи анализ

...
JP Morgan, водещата световна банка и финансова институция, направи анализ
Коментари Харесай

Ето какво ще е бъдещето на долара – J.P. Morgan

JP Morgan, водещата международна банка и финансова институция, направи разбор на напъните за дедоларизация, подхванати от някои страни.

Доминиращата позиция на щатския $ като съществена аварийна валута в света е изправена пред евентуално предизвикателство, защото съгласно мнозина страните от БРИКС от ден на ден избират локални валути при комерсиалните разплащания.

В скорошен отчет , озаглавен “ ” Александър Уайз, основна фигура в отдел “ ” на банката, дефинира китайския юан като главен кандидат, който се стреми да се конкурира с американския $.

В отчета се обрисуват два евентуални сюжета, които евентуално биха могли да подкопаят статута на щатския $ като преобладаваща международна аварийна валута. Първият сюжет планува световен финансов спад, който да докара до загуба на стабилността на щатския $ на интернационалните пазари.

Вторият сюжет би могъл да бъде провокиран от външни фактори, зародили отвън Съединени американски щати, при които други страни да поддържат личните си валути като жизнеспособни други възможности за транзакции.

Ако други валути предложат чувство за сигурност и непоклатимост в моменти, когато щатският $ се колебае, това може да проправи пътя за понижаване на господството на зелените пари. Въпреки това JP Morgan подчертаха, че и двата сюжета ще би трябвало да се съчетаят, с цел да съставляват съществено предизвикателство за щатския $.

Според информацията първият сюжет включва неподходящи събития, които подкопават възприеманата сигурност и непоклатимост на щатския $, както и по-широката позиция на Съединени американски щати като водеща икономическа, политическа и военна мощ в света.

Вторият фактор е обвързван с позитивни събития отвън Съединени американски щати, които покачват доверието в различните валути, като икономическите и политическите промени в Китай да вземем за пример.

Вероятността тези две събития да се съчетаят по подобен метод обаче остава дребна. Американският $ резервира позицията си на де факто висша валута, а китайският юан не съставлява забележителна опасност за нея. Следователно съгласно JP Morgan детронирането на щатския $ от блока БРИКС наподобява малко евентуално в обозримо бъдеще.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР