Жозеп Борел, висшият представител на ЕС по въпросите на външните

...
Жозеп Борел, висшият представител на ЕС по въпросите на външните
Коментари Харесай

Борел: Доставките на оръжие не удължават войната

Жозеп Борел, висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи, изрично отбрани доставката на оръжия за Украйна, която е нападната от Русия , в изявление за в. „ Франкфуртер Алгемайне “.

Той съобщи, че не схваща хората, които считат, че доставките на оръжие способстват за удължение на войната.

" Питам тези хора: няма ли значение по какъв начин ще приключи тази война? Искате ли украинците да паднат на колене, раздрани на части от руснаците? Това ли желаете? ", сподели Борел. "Вижте, войните приключват с договаряния. Но на масата за договаряния би трябвало да се излезе от позиция на силата и в този момент става дума за това да сложим украинците в такава позиция. "

Борел изключи опцията Европейски Съюз да играе ролята на медиатор в тези договаряния.

"Руснаците не биха приели това, както и ние не бихме приели Русия като медиатор " , сподели политикът. "Турция се оправя сносно с тази задача. Тя има положителни връзки и с двете страни. Разбира се, най-добре би било с това да се заеме Организацията на обединените народи ", сподели Борел.

Той разкритикува обстоятелството, че Европейски Съюз зависи от единодушието на страните членки за доста решения. "Ветото работеше при шест страни членки, само че не и през днешния ден при 27, а не и на следващия ден, когато може би ще има 33 страни. Това е все по-трудно. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР