Жозеп Борел, върховен представител на Европейския съюз по въпросите на

...
Жозеп Борел, върховен представител на Европейския съюз по въпросите на
Коментари Харесай

Борел: Всички искаме мир, но трябва ясно да определим какъв

Жозеп Борел, висш представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност, проучва развиването на войната в Украйна и нейните последствия. Той увери, че Европа ще продължи да предлага военна поддръжка на нападната страна, в изявление за испанското радио „ Odna Cero “.


" За момента тези обединени старания не престават, " съобщи Борел, като добави, че изследванията на Евростат демонстрират, че болшинството от европейското население желае да продължи да поддържа Украйна. Въпреки това той призна, че " е обикновено войната в Украйна да притегля доста повече внимание в граничещите с нея страни, които се усещат директно застрашени и имат предходен опит с съветска инвазия ", в сравнение с в Испания или Португалия, където ползата на жителите понижава след повече от година война.

Борел изясни, че не знае дали има някакъв контакт сред Кремъл и украинското държавно управление. Той обаче означи, че всички водачи, които са отишли да се видят с съветския президент Владимир Путин, са се върнали с еднакъв отговор - " той има военни цели за осъществяване и до момента в който не ги извърши, няма да спре войната ".

Освен това висшият представител на Европейски Съюз сподели, че Путин евентуално изчаква да минат изборите в Съединени американски щати и увери, че войната е щяла да протече по напълно друг метод, в случай че в Белия дом е бил Доналд Тръмп, а не републиканецът Джо Байдън.

Путин направи гигантска неточност

Жозеп Борел съобщи, че " Путин е направил гигантска неточност, той е вярвал, че за 15 дни може да бъде в Киев и да подчини Украйна заради несъответствието на силите ".

Представителят на Европейски Съюз уточни, че съветският президент " е направил гигантска неточност, тъй като е подценил съпротивителните качества на Украйна и е надценил потенциала на армията си, подценил е способността за обединяване на европейците, които е считал, че е „ хванал “ във хватка с газовите доставки, и е подценил съюза сред Съединени американски щати и Европа ".

„ Резултатът е, че месеци след войната Русия загуби 2000 танка и е в оттегляне “, добави Борел.

Той добави, че в случай че " бях другар на Путин, както са китайците, щях да му кажа, че е позволил гигантска неточност и че би трябвало я поправи допустимо най-скоро. Очакваме това от Китай да повлияе на Путин да спре тази война “.

Върховният представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност акцентира, че " задачата не може да бъде друга, с изключение на изтеглянето на Русия от завладените територии ".

Борел насочи рецензия към тези, които желаят да спрат поддръжката за Украйна във военно отношение под предлога на желанието за мир.

" А какво ще се случи по-нататък? Ако спрем да оказваме помощ на Украйна във военно отношение, Русия няма да се отдръпна. Всички желаеме мир, само че би трябвало да знаем какъв мир желаеме ", добави той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР