Жозе Юлисиш де Пина Корея и Силва и Бойко Борисов

...
Жозе Юлисиш де Пина Корея и Силва и Бойко Борисов
Коментари Харесай

Кабо Верде кани български инвеститори в туризма


Жозе Юлисиш де Пина Корея и Силва и Бойко Борисов

Кабо Верде има интерес от развиване на двустранните връзки с България в областта на туризма, образованието, високите технологии, стопанската система и културата. Това стана ясно след среща сред премиера на африканската страна Жозе Юлисиш де Пина Корея и Силва и българския му сътрудник Бойко Борисов в София.

България, в подтекста на председателството на Съвета на Европейски Съюз, би могла да бъде медиатор и модератор в връзките сред Европа и Кабо Верде, която е " фактически същински демократична " страна в тази част на света, сподели Борисов след срещата.

По думите му страната е образец по какъв начин би могло " да спрем в един миг с непрекъснатите помощи за Африка, а в това време миграционният поток оттова, изключително през маршрута Либия-Италия, който придобива големи размери ".

" Ние споделяме вашата визия за Африка. Нашата страна е дребна и разбираме, че развиването се прави, когато се употребяват оптимално добре всички запаси - гражданското общество, образованието качеството на живот и независимост на жителите, опцията да вземат участие в процеса на развиване на личната си страна и считаме, че в случай че тази позиция бъде възприета от Европейски Съюз и той схване Кабо Верде като образец за демократична страна от каквато Африка се нуждае, би могло да бъдат развити положителни връзки - политически, стопански и финансови, с цел да развиваме все по-добри условия за благополучен живот на африканските жители, с цел да се снижат трендовете към неконтролирана миграция ", сподели министър председателят на Кабо Верде.

Той посочи, че работи африканската страна да стане трамплин за европейските страни към Африка, за европейския бизнес и вложения. От май падат визите за жителите на Европейски Съюз в Кабо Верде, сподели Жозе Юлисиш де Пина Корея и Силва.

Той посочи, че страната му предлага непоклатимост, доверие и предвидимост на политиката си и на публичния ред, с цел да дойдат вложителите. Българските компании бяха поканени да влагат в разнообразни браншове, изключително в областта на туризма. Секторът регистрира към 20 на 100 годишен растеж и образува 25 на 100 от Брутният вътрешен продукт на Кабо Верде. Редица вложители са вложили средства, сподели Жозе Юлисиш де Пина Корея и Силва.

Освен туризма Кабо Верде има интерес и към задълбочаване на съдействието с България в областта на образованието. В момента студенти от африканската страна учат в Медицинския университет в София.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се е заела да спомага за сформирането на група за другарство с Кабо Верде в българския парламент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР