Жозе Моуриньо за пореден път доказа, че когато иска нещо

...
Жозе Моуриньо за пореден път доказа, че когато иска нещо
Коментари Харесай

Жозе взе това, което искаше

Жозе Моуриньо за следващ път потвърди, че когато желае нещо мощно, знае по какъв начин да го реализира. В съответния случай „ Манчестър Юнайтед “ остана непобеден във Висшата лига и не загуби огромното дерби с „ Ливърпул “ на „ Анфийлд “ – 0:0.
Медиите на Острова се сплотиха към мнението, че тактиката на Специалния е била да не допусне проваляне.
„ Жозе е подобен, какъвто си е. Жозе получи това, което искаше “, се споделя в увода на материала на „ Дейли Мейл “.
На същото мнение бе и мениджърът на домакините Юрген Клоп, разкритикувал метода на игра на „ алените дяволи “.

„За тим като „ Манчестър Юнайтед “ е задоволително да играе за точка, само че за „ Ливърпул “ не е – разгласи ексцентричният експерт. – Представянето ни заслужаваше трите точки, тъй като бяхме по-добрият и деен тим. Те пристигнаха за точка и я взеха. Ние играхме за 3 точки и ги изпуснахме. Трудно е когато добър тим като „ Юнайтед “ идва с толкоз отбранителна тактичност. Не ни дадоха чиста дузпа против Коутиньо. Всеки видя, че не сме на километри зад „ Юнайтед “ и можем да вземем още точки. “
Нулевото тъждество се дължи и на отличната игра на стража на гостите Давид Де Хеа. Испанският национал направи серия от отлични спасявания, а статистиката демонстрира, че никой различен негов сътрудник няма толкоз основни намеси през сезона, колкото той.

В характерен жанр Жозе Моуриньо даде да се разбере, че рецензиите към тактиката му са безпочвени.
„Мислих, че ще трансформират системата си вместо да играят с тримата в халфовата линия, само че те не го направиха и по тази причина продължихме да играем по този начин – изясни португалецът. – За вас може да е изглеждало разумно да изглеждаме по-офанзивно, само че в профил се приказва елементарно. Те бяха по-бързи от нас и нямах късмет да вкарам мача в друга посока. “
Двубоят пък бе първи за новата естрада на домакините „ Кени Далглиш “. Логично легендата на клуба бе на стадиона за церемонията и самото дерби. Там бяха и именитият някогашен управител на „ Манчестър Юнайтед “ сър Алекс Фъргюсън, Боби Чарлтън и Луис ван Гаал, управлявал клуба преди Жозе Моуриньо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР