Жозе Моуриньо за първи път в кариерата си загуби финал

...
Жозе Моуриньо за първи път в кариерата си загуби финал
Коментари Харесай

Моуриньо: Мъртви сме от умора и заради нечестно съдийство

Жозе Моуриньо за първи път в кариерата си загуби край в европейски клубен турнир, откакто до момента имаше 5 победи, а единствено в първия преди доста години отпред на " Порто " бе позволил гол.

Снощи обаче " Рома " отстъпи пред " Севиля " на финала на Лига Европа след 1:1 и 1:4 с дузпи. По време на дуела той постоянно оспорваше решения на съдията Антъни Тейлър, като хора от скамейката му получиха предизвестия и картон.

" Аз споделих, че ще си тръгнем отсам с купата или ще си тръгнем мъртви. Е, мъртви сме. Физически сме изтощени, душевен... Мъртви сме, тъй като имаме вяра, че провалянето е незаслужено поради доста противоречиви обстановки по време на цялата среща ", сподели португалецът.

" Има доста епизоди в този мач, за които можем да приказваме. Можеш да загубиш мач, само че не и своя професионализъм. Спечелих пет финала и изгубих този, само че в никакъв случай не съм бил по-горд от довечера. Момчетата дадоха всичко ", добави португалецът.

Специалния незабавно смъкна медала си след награждаването и го даде на дребен почитател на " Рома ". В обществените мрежи се появи и видео от паркинга на стадиона, на което се вижда по какъв начин Жозе търси сметка от Антъни Тейлър, чуват се и обиди на италиански и британски.

" Истината е, че всички сме доста тъжни, със или без сълзи, истината е следната. Ще се приберем мъртви от отмалялост и мъртви поради нечестното съдийство довечера. Страхотна игра, страховит край, натоварен, нечовечен, жив, само че реферът изглеждаше като испанец. Твърде доста жълти картони за нас, след което той не даде втори жълт картон на Ерик Ламела, което му разреши да извърши дузпа в последна сметка ", добави Моуриньо.

Много се спекулира, че той е получил предложения от клубове като " Пари Сен Жермен ", " Тотнъм " и така нататък, на което Моуриньо отговори по този начин:

" Моето бъдеще? Сериозен съм. Казах преди няколко месеца, че в случай че имам контакт с различен клуб, бих го споделил на притежателите. Няма да върша нищо скрито. Говорих с клуба през декември, когато федерацията на Португалия попита за мен. Досега не съм приказвал с никого другиго, тъй като несъмнено няма тим, който да ме е търсил. А дали " Рома "  ме желае?! Не мога да кажа обективно, че ще остана. Имам още една година контракт с " Рома ", обстановката е такава. "
Треньорът на " Севиля ": Работата е свършена, в случай че ми предложат да остана - отлично
На другия полюс е наставникът на " Севиля "  Хосе Луис Мендилибар, който пое тима във втората половина на март след доста едва показване в Ла Лига и иден конфликт с летящия тогава в Лига Европа " Манчестър Юнайтед ". С краткотраен статут - до края на шампионата.

" Все още не мога да допускам, само че получихме трофея и ни дадоха медалите. Ще ми отнеме известно време да го схващам, стартира експертът. - Започнахме зле, играхме на пас, без да търсим пространства или центрирания. Така бяхме комфортни за съперника, само че през второто полувреме се променихме. Бяхме по-напрегнати в някои моменти, търсехме цялостен поврат, но равенството се резервира. Малко футбол се игра в продълженията. “
 Хосе Луис Мендилибар. Снимка АП/БТА

Попитан по какъв начин е определил изпълнителите на дузпите, 62-годишният Мендилибар съобщи:

" Беше долу-горе ясно кой ще стреля. Но играчите сами са трансформирали реда, тъй като Монтиел трябваше да бие петата, а не четвъртата дузпа ".

След това публицистите желаеха да схванат дали той остава отпред на тима или договорът му няма да бъде продължен:

" Много е хубаво тук, прелестно е да се работи с тези момчета, те бързо усвоиха всичко, което съм желал. Би било полуда да не продължа... Дали ще ми го предложат? Ако стане - добре. Ще се насладим в този момент на триумфа, не знам дали ще продължа или не, само че и не ме интересува. Работата беше добре свършена и това е. Оценявам опцията, която клубът ми даде. Ако реализираме съглашение, отлично ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР