Жозе Моуриньо изгоря за четири мача в евротурнирите за поведението

...
Жозе Моуриньо изгоря за четири мача в евротурнирите за поведението
Коментари Харесай

Моуриньо отнесе четири мача наказание за обиди по адрес на Антъни Тейлър

Жозе Моуриньо изгоря за четири мача в евротурнирите за държанието си във финала на шампионата Лига Европа, до момента в който Рома бе санкциониран и получи наказване от отчасти затваряне на стадиона за проблеми с последователите си.


Старши треньорът на „ вълците “ Моуриньо провокира несъгласие, когато не сдържа нервите си и разкритикува съществено съдийството при конфликта със Севиля в Будапеща, който приключи при тъждество 1:1 в постоянното време и продълженията, а по-късно андалусийци победиха с Купата за рекорден седми път след дузпи.

Главният арбитър на срещата Антъни Тейлър от Англия бе обиждан от почитатели на Рома на летището в деня след финала, откакто Моуриньо гласно изрази недоволствата си от него и даже бе уловен от камера да наскърбява рефера, наричайки го „ срам “ в паркинга на „ Пушкаш Арена “.

УЕФА разгласи в сряда, че Моуриньо няма да бъде на аварийна пейка в идващите четири мача в Европа за „ афектиран език против арбитър “. Рома ще играе в Лига Европа и през идната акция, откакто финишира шести в Серия А. Въпреки това, първият им домашен дуел в евротурнирите ще се играе на отчасти затворен стадион, откакто клубът бе санкциониран с 30 000 евро и му бе подредено да затвори естрада с „ най-малко 6000 седящи места “ като наказване за последователите, които хвърляха предмети в първия полуфинален конфликт с Байер Леверкузен.

Италианският клуб бе глобен финансово и с 50 000 евро, като му бе неразрешено да продава билети за гостуващи ентусиасти за идващия си мач в евротурнирите отвън Рим заради запалена пиротехника и хвърлени предмети, както и поради „ нанасяне на вреди и проблеми с публиката “. Допълнителни 5000 евро санкция клубът ще заплати за „ недопустимо държание на отбора “, до момента в който УЕФА подреди на „ джалоросите “ „ да се свържат с Унгарската футболна федерация в границите на идващите 30 дни за обезпечаването на вредите, провокирани от почитателите – „ счупени кошчета за боклуци, хартиени кутии, чаши, кабели и две счупени седалки “. Допълнителни финансови наказания на обща стойност 50 500 евро би трябвало да бъдат платени за запалване на пиротехника и блокиране на публични коридори по време на мача с Леверкузен. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР