Жозе Моуриньо и неговият агент Жорже Мендеш договориха компенсация в

...
Жозе Моуриньо и неговият агент Жорже Мендеш договориха компенсация в
Коментари Харесай

Реал ще трябва да плати 10 милиона на Юнайтед, ако назначи Моуриньо

Жозе Моуриньо и неговият сътрудник Жорже Мендеш договориха отплата в размер на 15 милиона паунда от Манчестър Юнайтед поради уволнението на португалеца, което стана факт малко преди Коледа. Оказва се обаче, че " алените дяволи " могат да си върнат огромна част от тази сума, в случай че Специалния стартира работа в различен клуб в идващите 12 месеца. Офертите към португалеца към този момент заваляха, като той получи предложение от Бенфика, а съгласно някои източници към този момент е почнал и договаряния с президента на Реал Мадрид за завръщането си на " Сантиаго Бернабеу ".

Изпълнителният вицепрезидент на Юнайтед Ед Уудуърд обаче е заложил уговорка в контракта на Моуриньо, която ще покрие забележителна част от компенсацията. Според " Сън " босът на " алените дяволи " е присъединил същата точка, от която през 2016 година се възползва Челси. Лондончани уволниха Моуриньо през декември 2018 година, само че компенсацията на португалеца е била обвързана с това дали той ще стартира нова работа през идната една година. Манчестър Юнайтед назначи Специалния в края на май 2016-а, което задейства въпросната уговорка. Така " алените дяволи " са изплатили 15 милиона паунда на Челси, като парите са били отделени от трансферния бюджет на клуба от " Олд Трафорд ".

Според " Сън " сумата е сходна и в този момент, само че единствено в случай че Моуриньо отиде в различен тим от Премиър лийг. Ако клубът е задграничен, какъвто е казусът с Реал Мадрид, сумата е 10 милиона паунда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР