Жозе Моуриньо беше наказан да не води Рома четири мача

...
Жозе Моуриньо беше наказан да не води Рома четири мача
Коментари Харесай

УЕФА наказа Моуриньо за четири мача заради обиди към съдия на паркинг

Жозе Моуриньо беше осъден да не води " Рома " четири мача от Европейската футболна асоциация (УЕФА) поради държанието си след против " Севиля ". Треньорът на " Рома " изиска пояснение от съдията Антъни Тейлър още на терена след мача. Той е глобен поради това, че засипа с обиди рефера на паркинга на стадиона след финала.

Моуриньо, който след мача сподели, че Тейлър " му наподобява на испанец ", е осъден поради " недодялан и афектиран език ". Италиански медии разгласиха видео, на което се вижда по какъв начин той отива при съдиите, до момента в който те се качват на бус на паркинга и се чува по какъв начин псува основния рефер, назовава го " срам ", а по-късно продължава да му приказва на висок звук, само че на италиански.

След мача Тейлър и фамилията му бяха овикани от ядосани почитатели на " Рома " и на летището в Будапеща, където се организира финалът. УЕФА съобщи, че сходно " принудително държание " е недопустимо.



" Рома " настрана ще би трябвало да заплати санкция от 55 хиляди евро и получи възбрана да продава билети на гостуващи почитатели поради хвърлени предмети и запалени факли от агитката. Италианският клуб би трябвало да се свърже и с унгарската футболна федерация и да заплати вредите по стадиона в Будапеща.

" Уест хем " беше санкциониран с 58 хиляди евро и получи възбрана да има гостуващи почитатели в един мач, откакто последователи на отбора хвърляха предмети на финала на Лигата на конференциите против " Фиорентина ". Капитанът на италианския отбор Кристиано Бираги беше ударен в главата по време на мача.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР