josephsjourney.co.uk Младеж от Великобритания се събуди от 10-месечна кома, без да

...
josephsjourney.co.uk
Младеж от Великобритания се събуди от 10-месечна кома, без да
Коментари Харесай

Младеж се събуди от 10-месечна кома, през това време два пъти оздравял от COVID-19

 josephsjourney.co.uk Младеж от Англия се разсъни от 10-месечна кома, без да знае за пандемията, пиша английският " Гардиън “, представен от bTV. Още по-странното е, че 19-годишният Джоузеф Флавил е бил болен два пъти от COVID-19 за този интервал.

Флавил бил ударен от автомобил на 1 март предходната година или три седмици преди да стартира първия локдаун във Англия. Той прекарал месеци наред в кома поради мозъчна контузия и в този момент постепенно се възвръща.

Семейството на момчето признава, че не знае от кое място да стартира да му изяснява какво е изпуснал.

" Ако преди година някой ми беше споделил какво ще се случи през 2020 година, евентуално нямаше да му допускам. Не знам по какъв начин Джоузеф ще разбере всичко, през което сме минали “, разяснява вуйна му Сали Флавил Смит.

Близките му се пробвали да обяснят на Флавил по телефона, че не могат да бъдат до него по време на възобновяване поради ковид, само че не са се опитвали към момента да му обяснят същинския мащаб на пандемията.

" Когато можем да се забележим с него лице в лице, тогава ще получим опцията да му разбираем какво в действителност се случи “, споделя вуйна му.

Тийнейджърът е изместен в център за възобновяване, където ще продължи своето лекуване. В момента Флавил съумява да движи крайниците си при молба от различен човек и да поддържа връзка със семейство и близки посредством намигване с очи.

Джоузеф Флавил се разболява два пъти от ковид по време на престоя си в болница, само че и при двата случая се възвръща изцяло. За последно е посетен от майка си за 19-ия му рожден ден през декември, само че тя била задължена да носи цялостен защитен костюм и маска поради пандемията.

Преди случая Джоузеф бил извънредно деен младеж, който показвал обич към спортовете.

Семейството му е провело и кампания за набиране на средства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР