„Жоро не е такова момче. Той не краде и помага

...
„Жоро не е такова момче. Той не краде и помага
Коментари Харесай

Жената на убития крадец: Не е такъв, при него са само побои

„ Жоро не е такова момче. Той не краде и оказва помощ на комшиите. При него са единствено побои”, съобщи пред NOVA дамата на Георги Джевизов, който беше убит при опит за обир от доктор в Пловдив.

Обвиненият за убийството 48-годишен доктор Иван Димитров, е арестуван за 72 часа и се намира в ареста на пловдивското Второ РПУ. По предварителна информация той прострелял нахлулия през нощта в двора на дома му въоръжен апаш, откакто бил ранен с нож. Вероятно съумял да отнеме нелегално притежавано огнестрелно оръжие от Джевизов или негов съизвършител. В същото време брачната половинка и двете дъщери на лекаря спели в къщата.

Ангел Джамбазки: Въоръженият мъж е свободен мъж

Лекар e упрекнат за убийството в Пловдив

Мъж е открит погубен в центъра на Пловдив

Джевизов, по прякор Плъха, избягал и умрял на към 100 метра от мястото на случая.

„ Ако в дома ми влезе апаш, бих го застреляла по крайници. Като чуя звук, ще стана, само че ще ударя единствено по крайници му”, разяснява брачната половинка на Джевизов, която живее в пловдивския квартал Столипиново. Тя е безапелационна, че мъжът ѝ не е влизал с щурм в дома на килъра си, a във въпросната нощ отишъл да нагледа казаните за ракия.

„ Той няма девет присъди за обири, а три”, добавя вторият татко на убития.

Съпругата на задържания за убийството доктор Иван Димитров пък съобщи: „ Съпругът ми в никакъв случай не е отказвал помощ на никого. Щом му се обадят по телефона от болничното заведение, той отива. Случвало се е да ни се провалят проекти, тъй като той би трябвало да се отзове”.

„ Когато те атакуван в дома ти, би трябвало да имаш право да се защитиш”, счита Жулиета Димитрова. Тя си пожела мъжът ѝ да си е у дома за рождения ден на дъщеричката им.

Жулиета Димитрова описа, че е схванала какво се е случило на другия ден след стрелбата.

„ На сутринта мъжът ми сподели, че отива на работа. Разбрахме се да се чуем по-късно, само че той не ми подвигна телефона. А след това видях служителите на реда, които ми споделиха, че е арестуван за разпит”, уточни брачната половинка на задържания доктор. Тя сподели, че не знае мъжът ѝ да има оръжие.

„ За трети път обират дома ни. Досега не е имало арестувани. Голямата ни щерка е на 6 годинки, а дребната е на 2 годинки и половина. Нищо не знаят и се старая да не схващат. Голямата задава повече въпроси. Казвам ѝ, че баща ѝ има работа”, добави Жулиета Димитрова.

Днес в Пловдив, за втори следващ ден ще се проведат митинги в поддръжка на задържания доктор. Протестиращите упорстват за освобождението му и за промени в закона, които да уточняват понятието „ неизбежна самоотбрана”. Недоволните ще стачкуват пред постройките на 2 РПУ и на пловдивската прокуратура.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР