Жоро Милионера напусна затвора, след като излежа присъдата си от

...
Жоро Милионера напусна затвора, след като излежа присъдата си от
Коментари Харесай

Прокурор посочи единствения законен начин да вземат парите от Жоро Милионера! А ако вече е в чужбина?

Жоро Милионера напусна пандиза, откакто излежа присъдата си от 12 години. Той беше наказан за отмъкнатите близо 1,5 млн. лв. от инкасо кола на 22 юни 2012 година Екип на отиде на адреса на фамилията му в Пловдив и позвъни на домофона. “Тук няма подобен човек ", сподели майка му Донка, когато обяснихме, че търсим Георги. При настояването, че това е жилището, тя отвърна: “Няма го, скърбя ".

10 години откакто синът й отмъкна 1 471 058 лв. от ръководената от него инкасо кола, тя е все по този начин непробиваема. Вероятно е фамилна линия – прочулият се като Жоро Милионера също не поддаде нито на разпитите в прокуратурата, нито в съда.

Така и не сподели къде е скрил откраднатите пари.  “Ама той не е ли в пандиза? ", попитаха в петък съседки от блока. И щом научиха, че Милионера към този момент е на независимост, пожелаваха: “Да е жив и здрав, да си харчи парите! "

Както се очакваше, Георги Енев е неоткриваем след излизането от тъмницата. Че към този момент е на открито, не знаят даже негови близки. “Не са ми се обадили, че е освободен. Сигурно с цел да не ме тормозят, тъй като неотдавна изгубих брачна половинка си ", съобщи вуйна му Василка, която е сестра на татко му.

“Не ме е търсил от години, няма и защо ", сподели юристът му от времето на процеса Георги Кутрянски.

Жоро Милионера напусна пандиза, откакто най-чинно излежа присъдата си. На независимост доста хора ще го търсят, тъй като и след 10-годишна инфлация откраднатата сума е съблазнителна. И в този момент осведомени допускат, че той към този момент е в чужбина. Откраднатите от него пари бяха на банки и застрахователите им изплатиха вредите.

Сега има прочут риск за заделените и излежани от него пари застрахователните компании да го съдят, само че това може да стане единствено в случай че не е изтекла отминалостта и те са завеждали изпълнителни каузи и са ги подновявали на всеки 2 години. За друга опция подсказва прокурорът Дилян Пинчев.

“Прокуратурата не може да направи нищо, даже и Министерство на вътрешните работи да откри парите, той към този момент е съден за тях. Евентуално с него може да се заеме КПКОНПИ, тъй като те са нелегално добито имущество. Но и там има периоди, които може да са изтекли ", споделя той.

Коментарите за Жоро Милионера не са спирали от деня на обира. Преобладаващото мнение в Пловдив е, че той е платил висока цена за парите и в този момент има право да си поживее с тях. И че за 10 години в пандиза е имал време да обмисли добър проект по какъв начин да изчезне. А че е добър с проектите, потвърди и през 2012-а.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР