Johnson & Johnson ще спре да продава и произвежда бебешка

...
Johnson & Johnson ще спре да продава и произвежда бебешка
Коментари Харесай

Johnson&Johnson спира производството на бебешка пудра с талк

Johnson & Johnson ще спре да продава и създава бебешка пудра на основата на талк в международен мащаб, две години откакто приключи продажбите си в Съединени американски щати и Канада, оповестява “Гардиън “.

Компанията е изправена пред десетки хиляди правосъдни каузи от консуматори, които настояват, че нейните артикули с талк, в това число известната марка бебешка пудра, им е предизвикала рак.

“Като част от оценка на портфолиото в международен мащаб, ние взехме комерсиалното решение да преминем към портфолио от бебешка пудра напълно въз основата на царевично нишесте “, се споделя в изказване на компанията. “В резултат на този преход предлагането на основаната на талк бебешка пудра Johnson's ще бъде прекъснато в международен мащаб през 2023 година “

През 2020 година компанията разгласи, че ще спре да продава пудрата с талк в Северна Америка заради спад в търсенето поради, по думите ѝ, “дезинформация “ по отношение на сигурността на продукта и “правни провокации “.

Последва непринудено евакуиране на партида от бебешката пудра, откакто Американската организация по храните и медикаментите (FDA) откри следи от азбест в продукта. Компанията сподели, че 33 000 флакона талк на прахуляк ще бъдат изтеглени " свръхпредпазливост ".

J&J продължава да твърди, че основаната на талк бебешка пудра не предизвиква рак.

“Позицията ни по отношение на сигурността на нашия козметичен талк остава непроменена “, споделиха от компанията. “Ние стоим твърдо зад десетилетия на самостоятелни научни разбори от медицински специалисти по целия свят, които удостоверяват, че основаната на талк бебешка пудра Johnson's е безвредна, не съдържа азбест и не предизвиква рак. “, споделиха от компанията.

J&J, която е изправена пред към 38 000 правосъдни каузи, съобщи, че решението да спре продажбата на продукта е за " усъвършенстване " на продуктовото ѝ портфолио.

“Ние непрестанно оценяваме и усъвършенстваме нашето портфолио, с цел да нареждаме бизнеса най-добре за дълготраен напредък “, споделиха от компанията. “Този ​​преход ще помогне да се опростят нашите продуктови оферти, да се обезпечат устойчиви нововъведения и да се посрещнат потребностите на нашите консуматори, клиенти и разрастващите се световни трендове. “, допълват от J&J.

През април предлагането на акционерите, призоваващо за преустановяване на световните продажби на бебешката пудра с талк, се провали.

През октомври J&J сътвори дъщерно сдружение, LTL Management, трансферира исковете за талк към него и разгласи компанията в неплатежоспособност, спирайки правосъдните дейности.

Преди подаването на декларация за неплатежоспособност, компанията беше изправена пред разноски от 3.5 милиарда $ в присъди и съглашения, в това число едно, в което 22 дами получиха обезщетение за повече от 2 милиарда $.

Бебешката пудра на Johnson се продава от 1894 година насам и се трансформира в знак на фамилния имидж на компанията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР