Johnson & Johnson ще замени Алекс Горски, председателя и главен

...
Johnson & Johnson ще замени Алекс Горски, председателя и главен
Коментари Харесай

Шефът на Johnson & Johnson напуска поста си

Johnson & Johnson ще размени Алекс Горски, ръководителя и основен изпълнителен шеф, с различен деец от компанията следващата година, съобщи „ Асошиейтед Прес “.

Най-големият производител на артикули за здравна грижа в света заяви, че Хоакин Дуато ще стане изпълнителен шеф и член на Борда на шефовете от 3 януари. Към момента той е вицепрезидент на изпълнителния комитет на J&J, което включва работа с фармацевтичния и здравния бранш на компанията, както и наблюдаване на нейната световна верига на доставки.

59-годишният Дуато е жител на Испания и на Съединени американски щати, като има над 30 години опит в J&J. Горски на собствен ред заема сегашния си пост от 2012 година и ще остане изпълнителен ръководител на Борда след рокадата. Според него моментът е подобаващ за неговото решение както за компанията, по този начин и за персоналния му живот, защото избира да се концентрира повече върху фамилията си заради „ фамилни здравословни аргументи “.

J&J регистрира 73% скок в облагата през второто тримесечие, дължащо се на мощен растеж на продажбите, защото лечебните заведения и здравната промишленост се възвръщат от забавянето, провокирано от пандемията от COVID-19 през миналата година.

Горски се причислява към Johnson & Johnson през 1988 година и под неговото управление се състоя най-голямото придобиване от страна на компанията. Преди 3 години в договорка за 30 милиарда $ американската марка закупи шведската биофармацевтична компания Actelion.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР