Жо-Вилфред Цонга, който се завърна в края на миналия месец

...
Жо-Вилфред Цонга, който се завърна в края на миналия месец
Коментари Харесай

Марсилия: Цонга надви Симон в битката на бившите шампиони от турнира!

Жо-Вилфред Цонга, който се завърна в края на предишния месец от контузия след близо половин година отвън кортовете, получи,,уайлдкард " за присъединяване на шампионата в Марсилия. Бившият финалист от Шлема срещаше своя съотечественик Жил Симон, който също се намира в края на кариерата си. Двамата някогашни представители на топ 10 изнесоха първокласен мач, само че сервисът на Цонга се оказа основен фактор за триумфа му с 6:2 6:4 за малко на час игра.

Бившият номер 5 усети ранните съмнения в подаването на противника си и незабавно осъществя пробив, с цел да вземе ранна преднина в резултата. Оттам насетне по-нискоранкираният състезател покачваше непрекъснато равнището си в хода на сета, с цел да осъществя нов брейк, донесъл му спечелването на първата част.

Носителят на 18 трофеи в Тура не намали качеството в играта си, даже за миг, като пробив в началните минути на втория сет го приближи от ден на ден до успеха. Цонга продължаваше да изостря от ден на ден ударите си в оставащите мигове до края, като заслужи бурните овации на своите сънародници, както и крайната победа в конфликта.

TSONGA EN PATRON
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР