Жизненият цикъл на 13-инчовия MacBook Pro и един от най-спорните

...
Жизненият цикъл на 13-инчовия MacBook Pro и един от най-спорните
Коментари Харесай

Apple прекрати продажбата на 13-инчовия MacBook Pro – последният с Touch Bar

Жизненият цикъл на 13-инчовия MacBook Pro и един от най-спорните ноутбуци на Apple завърши — както постоянно, той известно време ще продължи да се продава в страничните магазини, до момента в който към този момент създадените копия се изчерпят (до цялостното привършване на наличните запаси), а по-късно изчезват вечно от пазара.

Хелоуинската презентация на Apple, която завърши тази нощ, мина съгласно упованията без никакви изненади, само че беше ознаменувана с окончателното изгубване на сензационния Touch Bar, който стана част от огромния редизайн на линията MacBook Pro през 2016 година, когато всички портове също бяха отстранени като се изключи Thunderbolt и 3,5 mm аудио-жак.

Години наред този модел остана рок-звезда, с помощта на комбинацията си от първокласни характерности, високо качество на направата и относително наличната цена, започваща от $1299. Особеният интерес към този модел набъбна след прехода от процесорите на Intel — първо към M1, а по-късно към M2. И в този момент Apple реши да не актуализира 13-инчовия фърмуер с стар дизайн, а просто да го отстрани от настоящата линия, което като цяло е много предстояща стъпка. И в случай че приказваме единствено за Touch Bar, тогава със прекъсването на продажбите на 13-инчовия MacBook Pro — последният с Touch Bar, Apple затваря още един цикъл, сходно на изоставянето на прословутата клавиатура Butterfly и връщане към потвърдената Magic Keyboard с “ножичен “ механизъм.

Новите 14- и 16-инчови MacBook Pro, с процесорите M3, M3 Pro и M3 Max, са на цени от $1599 до $3199 според от модела (най-добрият 16′ MacBook Pro M3 Max с 8 TB памет и 128 GB унифицирана памет коства $7,199 ). Междувременно, MacBook Pro с процесорите M3 Pro или M3 Max се предлага в нов цвят — Space Black (космическо черно).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР