Живущи в пловдивския район Южен“ масово се оплакват от постоянни

...
Живущи в пловдивския район Южен“ масово се оплакват от постоянни
Коментари Харесай

Пловдивчани отново са били обгазени

Живущи в пловдивския регион „ Южен “ всеобщо се оплакват от непрекъснати повреди с газопровода , в резултат на което съвсем всекидневно биват обгазени . Причина за честата „ смрадлива клопка “ са спукани тръбопроводи поради проточилите се ремонтни действия по инфраструктурните планове на града, настояват от гражданско съдружие „ Заедно за Пловдив “.

Последният сходен случай се е случил преди броени дни, в региона на улиците „ Даме Груев “ и „ Братя Бъкстон “ , когато багеристът от компанията реализатор е пробил тръба по време на изкопни действия . Живущи в непосредствена непосредственост настояват, че това е постоянно събитие и не е първият случай, породен от чиновниците на „ Парсек Груп “ – компанията, виновна за ремонтите. Според тях всяка една повреда, породена от некадърно осъществяване на изкопните действия, в допълнение забавя във времето завършването на цялостния инфраструктурен план. Независимо от в началото заложения линеен график по осъществяването му за две седмици са минали едвам 3 метра от изкопните действия.

От „ Заедно за Пловдив “ напомнят, че компания „ Парсек Груп “ е почнала ремонта по ул. „ Даме Груев “ през 2021 година със заложен период на осъществяване 10 месеца . Досега са съумели да завършат единствено един сектор.

Отношение по въпроса е взел и кметът на регион „ Южен “ Костадин Язов , който е предложил на чиновниците на „ Парсек Груп “ да стартират да продават марули , в случай че не стават за строители. Това е възмутило пловдивчани, които намерено желаят да получат отговор какви дейности по надзор на компанията реализатор е упражнил кметът на регион „ Южен “.

Строителният специалист Здравко Петлешков , който е член на контролния съвет на гражданското съдружие, е сложил следните въпроси по отношение на медийните изказване на кмета на регион „ Южен “ Костадин Язов:

„ Вместо кмета Язов да праща строителите да продават, марули дано да си влезе във функционалността на кмет и съгласно пълномощията си да изясни на жителите упражнил ли е надзор по отношение на ремонтните действия и наложени ли са наказания на компанията реализатор за забавянето на плановете, за честите повреди по време на изкопните работи и усложнения трафик в региона? Към нашата организация постъпиха доста сигнали и позвънявания от жители, че усещат мощна миризма на газ, имат затруднено дишане и усещат лютене на очите. В тази връзка кметът Язов алармирал ли е съответните служби, отговарящи за премерване на чистотата на въздуха? Ако да, какви са резултатите от направените проучвания? “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР