Живущи в блок в Благоевград въстават срещу съседи, заради приобщен

...
Живущи в блок в Благоевград въстават срещу съседи, заради приобщен
Коментари Харесай

Заради приобщен коридор: Мъж в инвалидна количка не е излизал от дома си с години

Живущи в блок в Благоевград въстават против съседи, поради привързан към жилището им кулоар, който води към спешния излаз на блока.

Според хората съседите им са си присвоили общите елементи и по този начин даже оставят мъж в инвалидна количка, блокиран в дома си към този момент 4 години.

Васил Гердов описа, че няма от кое място да излезе. От Спешна помощ са го изнасяли на носилка.

„ Нашият комшия е в извънредно тежко здравословно положение. Предложението на Управителния съвет и на Етажната благосъстоятелност е да минава с инвалидната количка по сложена рампа “, разяснява Валерия Велева от Благоевград.

Проблемът е спешен излаз, който е недосегаем.

„ По данни на наши съседи, които живеят тук от въвеждането на блока в употреба през 1981 година, от западната страна е бил планиран вход или излаз, през който хората са прекосявали. Към сегашния миг той не действа, като евентуално е привързан към други жилищни парцели “, уточни още госпожа Велева пред БТВ.

„ От 1984 година пребивавам в блока и доста добре знам, че от западната страна имаше вход-изход и рампа, планувана тъкмо за хора с увреждания и за майки с колички. След 1995 година той стана затворен. Това е обща част, а към този момент е неизползваема “, описа друга живуща в постройката жена.

Семейството, което живее в жилището до изхода, е изрично, че е закупило жилището си във типа, в който е сега. То не пожела да разяснява обстановката.

“Документално проблем няма. В общината са налични само планове по отношение на енергийна успеваемост, саниране. Тогава е правено саниране и има позволение за прилагане на блока без рампи, с два жилището и липса на усвоени елементи. Ако има опция притежатели да спомага – да намерим други планове “, разяснява инж. Светла Захариева, зам.-кмет по строителство, екология и европроекти,

Мартин Гълъбов, шеф отдел " Инвестиционни планове и надзор по строителството " уточни, че ще се извърши нова инспекция, а по-ранна такава е открила, че няма нарушавания.

„ Не е належащо наставление за построяването на рампа. Необходимо е единствено план, обвързван с вътрешното пространство “, разяснява още инж. Захариева.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР