Живовлякът лекува белодробни заболявания и почиства кръвта Живовлякът се използва

...
Живовлякът лекува белодробни заболявания и почиства кръвта Живовлякът се използва
Коментари Харесай

Живовлякът лекува белодробни заболявания и почиства кръвта

Живовлякът лекува белодробни болести и почиства кръвта

Живовлякът се употребява като храна за салати, като добавка в кремове, като чай и сироп. Листата му съдържат танини, пектин, лимонена киселина, фитонциди против бактерии и витамин С в огромни количества.

Живовлякът е отличен лек за кашлица, астма и даже туберкулоза. Освен това, тази лечебна билка почиства кръвта, лекува белите дробове и стомаха и е подобаваща за хора, страдащи от анемия или неприятно кръвообращение, слаби бели дробове и бъбреци, както и за хора с липса на вкус. Живовлякът е подобаващ за лекуване на всички типове рани, драскотини, порязвания, ужилвания други

Лекува мазоли, акне и черни точки.

Проверена рецепта:

За по-добро храносмилане и стомашна язва:

Необходими съставки:
300 гр. листа от живовляк
1 кг ливаден мед

Приготвяне:
Измийте листата и ги оставете да изсъхнат на хартиена салфетка. След това ги смелете в месомелачка. Смесете с ливаден мед и оставете сместа да престои през нощта.

Съвет: първо смелете листата и напълнете буркана, по-късно залейте с меда. Получават се към два буркана от 700 мл. примес.

Този лек може да употребявате за: язви, кашлица, рани и други

Употреба: по една супена лъжица преди хранене, 2-3 пъти дневно. Да се съхранява в ледник. Процедурата може да се повтори още един път през есента.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР