Животните са затворени в клетки, дворът е заграден с гуми,

...
Животните са затворени в клетки, дворът е заграден с гуми,
Коментари Харесай

Кметицата на Малък чардак за бившия военен: Животните са в клетки, а той е неоткриваем

„ Животните са затворени в кафези, дворът е заварден с гуми, а Костадин е неоткриваем ”. Това съобщи пред TrafficNews кметицата на Малък чардак Дафина Христова във връзка сигнала за някогашния боен, който гледа разнообразни животни в керпичена къща пред сриване и проси пари в обществените мрежи за дарения, за развъждането им.
Прочетете още
Христова описа, че е осведомена с проблема, като няколко пъти е правила опити да се свърже с въпросния Костадин Георгиев след недоволства на живущи в обитаемото място. Той обаче не подвига телефона си, не отключва и нито една институция до този миг не е могла да извърши инспекция.

„ Доколкото съм осведомена, поданици на селото вършиха фотоси с дрон, а от тях се видя, че животните живеят заключени в кафези. Кучетата доста лаят, седят затворени, носи се доста неприятна миризма, а дворът е заварден от гуми ”, показа още тя.

Разказа още, че Костадин е забелязван от жителите един път в седмицата и то късно вечер, когато сякаш храни животните.

„ Ходили сме с служители на реда с доктори, с други институции, само че обектът е  заключен. Веднъж го видях онлайн, помолих го да реалокира животните, той сподели, че ще го направи, само че до ден сегашен смяна няма. Определено има нещо неправилно ”, описа Христова.

Припомняме, че наши читатели алармираха за някогашен боен, който събира животни в Малък чардак и ги държи заключени в къща, която е пред сриване. Според тях той злоупотребява с животните, като проси пари за подаяние за развъждането им, посредством фейсбук профила си. За сметка на това пък не поставя никакви грижи за тях, а харчи парите за себе си, настояват още те.

В обществените мрежи Костадин Георгиев е основал страница, в която разказва, че поставя грижи за котки, кучета и свине, като са му нужни, с цел да ги изхранва и обгрижва.

„ На мен и съседите ни започнаха да ни изчезват домашните любимци – котки, които ние сме отгледали, кастрирали, записали и се грижим за тях. Оказва се, че на края на ул. „ Ален Мак ” №11 е закупен парцел от лицето Костадин Георгиев посредством средствата за дарения. Той освен, че краде животните ни, като даже знае къде са камерите на улицата ни и по тази причина заобикаля и ги ловува през задните такива и дворове, само че същия е трансформирал закупен от него парцел – кирпичена къща пред сриване и двор в база за развъждане на кучета, котки, свине, а също така е струпал в поземления парцел огромен брой употребявани гуми за тежкотоварни камиони– над 100 бройки ”, описаха читателите ни.

С част от гумите запълвал дупки в оградата си. Те описаха, че въпросното лице е някогашен боен, който се крие и идва в селото единствено по мрачно, в седмицата идва по два пъти в селото и може би тогава храни животните. Хората от селото са подготвили и подписка против мъжа, защото се разпростирала остра и неприятна миризма на изпражнения, които той не почиствал.

„ Мирише извънредно и дейностите му крият заплаха от болести. Интересното е, че този човек се изживява за „ Спасител на животни ” в интернет, написа сърцераздирателни писма, записал е няколко банкови сметки за приемане на средства и непрекъснато заявява, че не му стигат парите за развъждането на големия брой питомци. Така съгласно мен заблуждава положителните хора, които му изпращат пари, още повече съм сигурна, че не води съответната данъчна отчетност, заблуждава хората и присвоява средства ”, споделиха те.

Хората са изпратили и писмо до районния прокурор, като чакат да бъде осъществена инспекция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР