Животните са част от природата, която е незаменима. Всеки вид

...
Животните са част от природата, която е незаменима. Всеки вид
Коментари Харесай

Невероятно, но факт: Енот стана донор на кръв в Екатеринбург

Животните са част от природата, която е незаменима. Всеки тип животни има избрана роля в естествения баланс и колкото и да ни се коства, че е незначителна, в действителност тя може да се окаже основна. По тази причина би трябвало да се научим да почитаме всяко животно. Днес ще ви представим една невероятна история за един енот, който стана донор на кръв.

Енотът Зоро от зоопарка в Екатеринбург стана кръводарител на своя другар Ракета, у който ветеринарните лекари диагностицираха анемия, описа за РИА Новости зоотехникът на зоопарка Василиса Валова, предава БГНЕС, пишат от actualno.com. По нейните думи домашният любим Ракета след вирусна зараза е получил затруднения, заради които се е развила анемия – незадоволително количество О2 в кръвта.

Ветеринарните експерти, с които се свързали притежателите на енота, взели решение за кръвопреливане. „ Собствениците започнаха да търсят донор: обадиха се в зоологическите градини и по-късно ни се обадиха по телефона. Ние се съгласихме. Днес се срещнахме в клиниката. Ветеринарите лекари взеха кръв от нашия енот Зоро, ревизираха дали е здрав и дали кръвта е подобаваща.

След това го инжектираха с анестезия и взеха нужното количество кръв – 100 мл е допустимата норма за животните “, сподели Валова. Тя означи, че Зоро се държал умерено по време на процедурите, не проявявал експанзия и не се опитвал да ухапе никого. След като донорът излязъл от упойката, той бил отведен назад в зоологическата градина, където обядвал с различен миеща мечка и траял нормалния си метод на живот.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР